Voodoo-rocker fikk 70 barn?

Rocke-legenden Screamin'Jay Hawkins påsto at han var far til 57 barn - i alle fall som han visste om. Nå viser det seg at han trolig var heller beskjeden i sine påstander.

Mannen, som var kjent for klassikeren «I Put a Spell on You», den sigarett-røykende hodeskallen «Henry» og brennende kister som scene-antrekk, døde 12. februar i år, 70 år gammel. Rocke-personligheten hadde tilbragt det meste av sitt liv i det amorøse hjørnet, ekteskapelig og utenomekteskapelig, og mente at han var blitt far minst 57 ganger. Få av de som kjente ham tviler på sannhetsgehalten i dette - selv om opplysningene kom litt bardus på hans sjette og siste kone.

Etter at Hawkins døde ønsket Maral Nigolian, som skriver på rockelegendens biografi, å få en tilnærmet oversikt over antall barn. Nett-siden www.jayskids.com ble opprettet, slik at de som hadde mistanker om slektskap kunne melde seg.

70 nye kandidater

Siden nettsiden ble aktiv 1. mars har den vært godt besøkt. På den travleste dagen kom besøkstallet opp i hele 12.000 treff, melder nyhetsbyrået AP. Nesten 70 av dem hevder at de er sønner og døtre av den virile rockeren. Basert på opplysninger Hawkins har gitt i samtaler med Nigolian, mener hun at minst åtte av de 'nye' barna virker troverdige.

Hawkins døde i Paris og ligger begravet på den berømte kirkegården Pere-Lachaise, der legender som Jim Morrison, Edith Piaf og Oscar Wilde også hviler.

kjell.kaasa@dagbladet.no