Vossa Jazz på skinner

Det startet som en blanding av entusiasme og elevert galskap i 1974, men tross et par økonomiske blåveiser underveis har det holdt. Så i morgen lur-blåser Vossa Jazz til festival for 25. gang.

Allerede i kveld tjuvstarter imidlertid jubileumsfestivalen. Da inntar unge norske musikere fra jazzlinja i Trondheim Vossa Jazz' splitter nye konsertlokale, «Fraktgodsen», et stasjonspakkhus fra 1916 som festivalen har leid av NSB fram til 2037.

To spennende band skal krympe «Pakkhuset» i morgen. Først en kvartett der multi-instrumentalisten Stian Carstensen har med seg engelske Django Bates (piano), nederlandske Ernst Reijseger (cello) og Jarle Vespestad (trommer) i et spesialprosjekt, deretter trioen Phil Woods/Mulgrew Miller/Niels-Henning Ørsted Pedersen. Lørdag blir det fransk invasjon i det nye kulturhuset, med bl a bassisten Henri Texiers Mad Nomad.

I morgen kommer London Sinfonietta, et av verdens ledende samtidsmusikkensembler, over Nordsjøen for å spille Miles Davis-musikk i Gil Evans' originalarrangementer. Søndag kveld skal Elvis Costello vise hvorfor han - i duo med pianist Steve Nieve - hører hjemme på en jazzfestival.