Musikal:

Vraker Grease:
- Antifeministisk

To prominente skoler i Australia skroter planen om å arrangere musikalen «Grease», av én spesiell grunn.

STJERNER: Olivia Newton-John og John Travolta tok verden med storm i hovedrollene som Sandy Olsson og Danny Zuko i filmen «Grease», fra 1978. Foto: Moviestore/REX
STJERNER: Olivia Newton-John og John Travolta tok verden med storm i hovedrollene som Sandy Olsson og Danny Zuko i filmen «Grease», fra 1978. Foto: Moviestore/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Privatskolene Presbyterian Ladies College (PLC) og Scotch College i Perth i Australia planla å lage et felles stykke av musikalklassikeren Grease, melder The Australian og Perth Now.

Premieren med elever fra begge skolene i rollene fra filmen, var planlagt til neste år, men nå er forestillingene avlyst.

Kvinnelig protest

Det skyldes at kvinnelige studenter protesterte, da de mener musikalen er «sexistisk og antifeministisk».

En fåtall elever fra PLC stilte spørsmål ved om musikalen var egnet til å bli framført i moderne tid, sier rektorer ved de to skolene, Cate Begbie og Peter Burt, i en uttalelse.

- Scotch College lyttet til jentenes bekymringer og begge skolene har blitt enige om at en annen musikal vil passe bedre for vår felles produksjon i 2022. Foreldre har nå blitt sinte og hevder at bare en «liten minoritet» har klaget på at musikalen var støtende eller sexistisk, står det i uttalelsen, ifølge The Australian.

Fikk kritikk under MeToo

Filmen «Grease», med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene, hadde premiere i 1978 og ble en stor suksess.

Filmen var basert på en musikal med samme navn fra 1971.

I forbindelse med MeToo-bevegelsen fikk filmen fornyet oppmerksomhet og hard kritikk for å være antifeministisk, samt rasistisk og homofobt.

AVSLØRT: Mange har vært sikre om hvem Dragen i «Maskorama» kan være. Nå er det tilbake til tegnebrettet! Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

Tekstlinjen «Did she put up a fight?», eller «gjorde hun noe motstand», fra sangen «Summer Nights», ble av mange ansett som et spørsmål om han måtte begå seksuelt overgrep.

- Jeg vet at det var en del kritikk om at jeg måtte endre meg, for å bli som ham, har Olivia Newton-John sagt om at karakteren hennes «Sandy», tilpasset seg Travoltas karakter i filmen.

- Men de glemmer at han ønsket å forandre seg og bli slik jeg ønsket ham. Det er en film og en morsom historie som jeg aldri har tatt så seriøst. Det er en film og det er en morsom historie, og jeg har aldri tatt det så seriøst, har Newton-John tidligere uttalt, ifølge The Australian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer