STARTER FRA SCRATCH: Hovedrolleinnehaver Lucas Till (til høyre), regissør James Wan og resten av produksjonslaget som står bak nyinnspillingen av «MacGyver» er i disse dager i full gang med å filme. Forventet premiere er i høst. Den originale Angus MacGyver, Richard Dean Anderson, avbildet til venstre. Foto: NTB Scanpix
STARTER FRA SCRATCH: Hovedrolleinnehaver Lucas Till (til høyre), regissør James Wan og resten av produksjonslaget som står bak nyinnspillingen av «MacGyver» er i disse dager i full gang med å filme. Forventet premiere er i høst. Den originale Angus MacGyver, Richard Dean Anderson, avbildet til venstre. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vraker «MacGyver»-innspilling etter dårlig mottakelse. Pilotepisoden må lages på nytt

Flere skuespillere har fått sparken, men hovedrolleinnehaveren blir. 

(Dagbladet): Tidligere i år fikk vi en smakebit på hvordan nyinnspillingen av 80-tallsserien «MacGyver» skulle se ut.

I den lille snutten fikk gamle fans et gjensyn med den kløktige agenten, denne gang spilt av nykommeren Lucas Till. Traileren for den kommende pilotepisoden viste klipp fra det som antakeligvis skulle bli en ny sesong.

Slik blir det imidlertid ikke, skriver Deadline.

Ifølge nettstedet har nemlig CBS nå valgt å legge hele pilotepisoden på is og spille den inn på nytt.

Ny regissør

Dette kommer som en følge av den opprinnelige pilot-episoden ikke fikk de reaksjonene man ønsket under de første testvisningene.

FORKASTET: Denne traileren viser klipp fra det som skulle bli nye episoder av «MacGyver». Nå er pilotepisoden forkastet, og innspillinga har startet på nytt - med ny regissør bak kamera. Video: CBS Vis mer

I tillegg har regissøren som først sparket i gang prosjektet, James Wan, endelig tid til å bidra.

Wan har nylig hatt stor suksess med filmene «The Conjuring 2» og «Furious 7», og er en av verdens heiteste regissører for tida.

Med Wan kommer det en rekke forandringer i «MacGyver»-nyinnspillinga, deriblant et helt nytt manus skrevet av Peter Lenkov, som står bak «Hawaii Five-O».

Flere av skuespillerne som egentlig skulle være med er nå ute av serien, men Lucas Till, som tidligere er kjent fra «X-Men: First Class», samt CSI-veteranen George Eads, er de som ble igjen etter omrokkeringa.

Justin Hires skal være med som romkameraten til Angus MacGyver, mens Craig O’Neill, Lee Zlotoff, Michael Clear og «Happy Days»-ikonet Henry «The Fonz» Winkler fyller resten av besetningen.

Nytt plott

I pilotepisoden som er forkastet, ble MacGyver rekruttert inn i en hemmelig organisasjon fra den originale serien, hvor han bruker sin spesielle evne til å løse problemer med ukonvensjonelle metoder for å forhindre at katastrofer skjer.

I den nye pilotepisoden, som spilles inn i disse dager, er det MacGyver selv som stifter organisasjonen, hvor han bruker sine talenter som blant annet innebærer unkonvensjonelle løsninger til hvilket som helst problem og en bred vitenskapelig kunnskap til å redde liv.

George Eads, som for de fleste er mest kjent som en av teknikerne i CSI, tar på seg rollen som Jack Dalton, en tidligere CIA-agent som mer eller mindre alltid blir med om det blir spetakkel for MacGyver.

Første produksjonsdag var i følge nettstedet TVseriesfinale forrige uke, og det forventes fortsatt at serien skal komme på tv-skjermen til høsten.

Kultikon

Da programmet rullet over tv-skjermene mellom 1985 og 1992 var det opprinnelig Richard Dean Anderson som fylte den ikoniske rollen.

Serien om den handlekraftige og oppfinnsomme agenten Angus MacGyver i Andersons skikkelse gikk sin seiersgang over sju sesonger fra 1985 til 1992, i tillegg til å bli sendt i reprise et uvisst antall ganger i årene som fulgte.

I fjor var det 30 år siden første «MacGyver»-episode ble sendt på tv. Slik har det gått med Anderson siden.