<strong>POPPIS:</strong> Dennis Vareide og Preben Fjell står bak YouTube-kanalen «Prebz og Dennis», som nå legges ned. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
POPPIS: Dennis Vareide og Preben Fjell står bak YouTube-kanalen «Prebz og Dennis», som nå legges ned. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Prebz og Dennis

Vraker Norges største YouTube-kanal: - Må ikke bli for gamle

I mars er det over for «Prebz og Dennis».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er trist. Vi har jobbet sammen i seks år og er gode venner. Det blir rart å ikke se de andre hver dag, sier youtuber Dennis Vareide (27) til Dagbladet.

Valget om å legge ned Youtube-kanalen «Prebz og Dennis», som han har bygget opp stein for stein sammen med makker Preben Fjell (27), fastslås i Vareides nye bok, «Kongen av Gutterommet», skriver profilens forlag Aschehoug i en pressemelding.

- Vi sletter ikke kanalen, videoene blir liggende der for ettertida, og så skal vi avslutte en pågående turné og enkelte videokonsepter skal få en siste oppdatering. Først i mars blir det helt tyst fra «Prebz og Dennis», sier Vareide.

- Kom ikke som et sjokk

Beslutningen om å legge ned den svært populære nettvideokanalen ble tatt i fellesskap i november, sier Vareide. Alle involverte i prosjektet har dermed hatt god tid til å pønske ut eventuelle framtidsplaner, hevder han.

- Jeg startet å tenke på dette for rundt et år siden, og lysten til å gjøre nye ting kom gradvis. I november hadde vi et møte hvor jeg fortalte de andre om tankene mine, og det kom ikke som et sjokk på noen av dem.

- Vi har holdt på i seks år som er overraskende lenge for en YouTube-kanal. Det er best å gi seg på topp og vi må ikke bli for gamle for vårt eget konsept, sier 27-åringen.

- Har du blitt voksen sammen med kanalen?

- Definitivt. Jeg kan se ganske store forskjeller, og vi har forandret oss mye siden vi startet. Personlig ser jeg hvor mye mer høylytt, barnslig og nerdete jeg var i starten, sier Vareide og ler.

- Spennende framover

Duoen Dennis Vareide og Preben Fjell har i skrivende stund 246 949 abonnenter på den populære Youtube-kanalen «Prebz og Dennis», som regnes som en av Norges største.

- Det er litt vemodig, men å avslutte kanalen har ligget i kortene en stund. Nå skal vi fullføre turneen, så blir det spennende å gjøre noe helt nytt, sier Fjell til Dagbladet.

- Vi skilles som gode venner og det er ikke utelukket at vi samarbeider i framtida, fortsetter profilen.

- Hva skal du finne på framover?

- Jeg har søkt noen jobber innen sosiale medier. Å jobbe som E-sport-kommentator hadde vært en drøm og veldig gøy, sier Fjell

Gjort god butikk

Karene har gjort god butikk på å filme at de spiller dataspill og utfordrer hverandre i forskjellige oppsiktsvekkende stunts. Fjell og Vareide har rundt en halv milliard videoavspillinger til sammen. Den første videoen ble lastet opp for fem år siden, ifølge kanalen.

Selskapet til Prebz og Dennis, Rakkerfilm AS, hadde inntekter i størrelsesorden 3,9 millioner kroner i 2016. I fjor lanserte de også kinofilmen «Prebz og Dennis: The Movie».

Dennis Vareide smir mens jernet er varmt: Samtidig som han gir ut bok er han å se på TV 2 som deltaker i «Farmen kjendis».

Forrige uke vant han en knusende dom over en annen youtuber i Oslo tingrett, hvor han fikk medhold i anklager om ærekrenkelser.

- Jeg fortsetter med min egen YouTube-kanal framover og ellers skal jeg se på hva slags muligheter det finnes der ute, sier Vareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer