Vraker show etter nazi-bråk

Realityserien «The Chop» tas av lufta etter spørsmål om en deltaker hadde tatovert nazi-budskap i ansiktet.

TRØBBEL: Realityprogrammet «The Chop» har blitt kansellert etter at en av deltakerne har blitt knyttet til høyreekstremisme. Vis mer
Publisert

Produksjonsselskapet A+E Networks fjernet forrige ukes episode av programmet «The Chop», etter det ble reist spørsmål om deltaker Darren Lumsden hadde tatoveringer med nazist-liknende budskap, skriver Deadline. Reality-programmet har som mål å finne Storbritannias beste innredningssnekker.

Hendelsen resulterte i en etterforskning, og konklusjonen er beinhard: Serien blir kansellert.

Deadline melder at etterforskningen konkluderer med at «tatoveringen kan bli knyttet til høyreekstreme ideologi og kan forårsake krenkelse».

Tatovering av «nasjonalistiske koder»

Sky News skriver at Lumsden hadde tatoveringer i ansiktet med tre tall. Tallene 23 og 16 brukes av hvite nasjonalister som et symbol på «hvit makt». I tillegg hadde Lumsden tallet 88 tatovert i ansiktet. Dette blir sett på som hvite nasjonalisters kode for «Heil Hitler».

Kanalen bak serien, Sky History sendte først ut en pressemelding der de tar Lumsden i forsvar, skrev TV 2 i forrige uke.

- Darrens tatoveringer betegner viktige hendelser i livet hans, og har overhodet ingen politisk eller ideologisk betydning. Blant de forskjellige numeriske tatoveringene på kroppen hans, er 1988 året faren hans døde, skrev Sky History i uttalelsen.

Situasjonen har derimot endret seg nå, og produksjonsselskapet A+E beklager nå hendelsen i en uttalelse, skriver Sky News.

- Vi beklager dette og vi er lei oss for at våre prosesser ikke førte til videre etterforskning på et tidligere stadium, uttaler selskapet.

Nekter for tilknytning

Deltaker Lumsden nekter for den påståtte tilknytningen til høyreekstreme. Lumsden sier 88 symboliserer året faren hans døde. Det har likevel blitt adressert tvil om deltakerens forklaring, Daily Mail melder at Lumsdens far er i live, og har intervjuet ham.

- Hvis de sier jeg er død, vil jeg at de skal vite at jeg ikke er det, sier faren til Daily Mail.

Han sier også i intervjuet at han ikke har sett sønnen på et par år.

- Jeg visste ikke at han hadde tatoveringer over ansiktet, eller at han skulle være på TV.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer