Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vraker TV-hiten «Cops»: - Glorifiserer politiet

Det er over for det berømte realitykonseptet «Cops».

EN SPLITTET NASJON: Det demonstreres kraftig mot politivold og rasisme i alle USAs delstater etter drapet på George Floyd. Her holder en demonstrant opp en plakat med forkortelsen A.C.A.B, som står for «all cops are bastards». Foto: NTB Scanpix
EN SPLITTET NASJON: Det demonstreres kraftig mot politivold og rasisme i alle USAs delstater etter drapet på George Floyd. Her holder en demonstrant opp en plakat med forkortelsen A.C.A.B, som står for «all cops are bastards». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Over 1000 episoder er kringkastet siden «Cops» debuterte på amerikanske tv-skjermer i 1989. Nå er det over for det berømte programmet, som viser feltarbeidet til amerikanske politistyrker, melder The New York Times.

KJENT LOGO: «Cops» er blitt sendt siden 1989. Foto: Skjermdump / Paramount Network / YouTube
KJENT LOGO: «Cops» er blitt sendt siden 1989. Foto: Skjermdump / Paramount Network / YouTube Vis mer

Programmet skulle i gang med sin 33. sesong i midten av juni, men er nå fjernet fra sendeskjemaet til The Paramount Network, som tok over rettighetene fra Fox for noen år tilbake. Konseptet har siden vært sendt på kanalen Spike TV.

- Vi har ingen planer om at Cops returnerer, sier en talsperson til avisa.

DREPT: En ansatt i realityserien 'Cops' ble skutt og drept da kamerateamet filmet politiet som rykket ut til et væpnet ran i Omaha i Nebraska. Tv-serien 'Cops' har eksistert siden 1989 og regnes for å være en av de første realityseriene. Vis mer

Kanselleringen skjer samtidig som folkeraseriet over politidrapet på George Floyd, og demonstrasjonene mot institusjonalisert rasisme i USA, øker presset på en reformasjon av det amerikanske politiet betraktelig.

- Disse realityprogrammene som glorifiserer politiet, men aldri viser det dype nivået av politivold som finner sted, er ikke virkelighet, men PR. I dette landet trenger ikke politiet PR, men ansvarliggjøring, sier direktør for organisasjonen Color of Change, Rashad Robinson, til The New York Times.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!