Vraket og lykkelige

Den nye trenden blant kjendiser er å stå fram med ny kjæreste så fort som mulig etter at det forrige forholdet tok slutt.

Det kjennes som om livet er over, haugen med papirlommetørklær vokser nedenfor senga, som du vegrer å forlate. Prosessen tar lang tid, du må søke trøst hos venner, gråte og tenke. Helt normalt for den som har blitt dumpet.

Men for mange i kjendisverdenen eksisterer ikke denne bearbeidelsesperioden. I stedet vier de seg til det som kalles «se-hva-du-mistet»-forhold. Gjerne med en yngre, sexy og spennende person.

Kjendispsykologi

Psykolog Andy Evans har skrevet ei bok om kjendispsykologi.

- Status er livsnødvendig for kjendiser. Et forhold som havarerer, spesielt om du blir forlatt eller bedratt av partneren, minsker din status i publikums øyne. En strategisk allianse som ikke behøver å handle om kjærlighet, kan reparere dette, sier Evans.

Aktive damer

Jennifer Lopez er en av stjernene som stadig hiver seg ut i nye forhold. Hun gikk rett fra rapperen Sean «P-Diddy» Combs til ekteskap med danseren Criss Judd. Så kastet hun seg i armene på Ben Affleck.

Men Nicole Kidman utpekes som den mest aktive utøveren. Kort tid etter at Tom Cruise forlot henne til fordel for Penelope Cruz, ble hun avbildet tett omslynget med Russell Crowe.

Siden var det hete omfavnelser med kollegaen Ewan McGregor, så det nære vennskapet med Robbie Williams.

Psykolog Petra Boynton advarer nå andre nydumpede mot å følge kjendisenes eksempel.

- Å gå inn i et nytt forhold for fort betyr at du får to følelsesmessige spørsmål å ta fatt i, din sorg og det å bli forelsket igjen. Det klarer du ikke, sier Boynton til Expressen.

NYFORLOVET: Jennifer Lopez rakk så vidt å skille seg fra danseren Cris Judd før hun forlovet seg med Ben Affleck.
AKTIV UTØVER: Se hva du mistet, Tom Cruise! Nicole Kidman forvandlet seg til en fyrigere, mer selvstendig kvinne etter skilsmissen. Bare fire timer etter at skilsmissen ble offentliggjort, stilte Nicole Kidman på gallapremieren for filmen «The Others», mer utfordrende kledd enn noensinne. Siden har hun stadig dukket opp på hete bilder med ulike menn.
GLAD: Det bitre bruddet med Mick Jagger bekymret ikke Jerry Hall lenge. Nå er hun å se lykkelig og smilende med den nye kjæresten, 20 år yngre Tim Attias.