Vraket stjerneprodusenten til Michael Jackson, Beyoncé og Justin Bieber

- Det var ikke interessant for oss, sier Nico & Vinz.

HELNORSK ALBUM: Selv om Nico & Vinz har flyttet til Los Angeles, har de ikke flagget ut på det kommende albumet «Black Star Elephant».  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HELNORSK ALBUM: Selv om Nico & Vinz har flyttet til Los Angeles, har de ikke flagget ut på det kommende albumet «Black Star Elephant». Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det gikk 30 år fra a-ha herjet hitlister verden rundt med «Take On Me» i 1984 til Norge skulle få oppleve en like stor popsuksess igjen.

Det siste halve året har nemlig Nico & Vinz inntatt Itunes-førsteplassen i 40 forskjellige land med låta «Am I Wrong».

Det har gjort at flere store aktører i den amerikanske musikkbransjen har banket på døra hos den norske duoen den siste tiden. Men ingen har fått napp.

Albumklar Heller ikke Rodney «Darkchild» Jerkins, mannen som har hjulpet Destiny's Child («Say My Name») og Jennifer Lopez («If You Had My Love») til toppen av verdens gjeveste hitliste, Billboard Hot 100, ble akseptert. De siste 15 årene har han også produsert låter for blant andre Michael Jackson, Justin Bieber, Whitney Houston og Beyoncé.

- Rodney Jerkins hadde lyst til å jobbe med oss. Men det var ikke interessant for oss akkurat da, sier Nicolay Sereba til Dagbladet.

Det har gjort at albumet deres «Black Star Elephant», som slippes på mandag, er helnorsk.

- Vi har for det meste jobbet med produsentene William Wiik Larsen og Thomas Eriksen, i tillegg til Stargate. Sirkus Eliassen har også skrevet én av låtene på albumet. Det var bare de gutta som klarte å treffe sounden vår, ikke de utenlandske, sier Sereba.

Landeplagen «Am I Wrong» har gjort at Nico & Vinz har blitt fotfulgt av verdens største kjendisnettsted, TMZ, når de har vært i New York. Stjernestatusen har også bidratt til at det er flere damer som tar kontakt. 

- Du får så mye mer mojo når damene finner ut hva du driver på med. Da blir du interessant. Men vi er så mye ute og reiser at vi ikke har hatt så mye damer etter oss, egentlig. Fokuset vårt ligger ikke der, sier Sereba.

Stolte kjærester Og det er kanskje ikke rart, for begge har norske kjærester som bor her hjemme.

-  De er veldig stolte av oss og tålmodige. Med internett er vi i kontakt med dem hele tiden. Det er jo avstandsforhold  - men det funker på en bra måte. Av og til kommer de på besøk til oss og av og til er vi hos dem, forteller Sereba.

Men det er ikke bare damene som blir nysgjerrige på Norges nye pophåp. De har blitt invitert på tv-showene til Ellen DeGeneres, Jimmy Fallon og Jimmy Kimmel, og har vært på turné med Bruno Mars. Senere i høst blir de også med Usher når han legger ut på tur.

DANS OG LITE DRAMA: Nico & Vinz på scenen i USA tidligere denne månedene. Gliset sitter løst, som vanlig. Foto: NTB Scanpix
DANS OG LITE DRAMA: Nico & Vinz på scenen i USA tidligere denne månedene. Gliset sitter løst, som vanlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stjernemøtene har altså blitt mange.

- Jeg sa hei til Pharrell, og manageren kom bort etterpå og sa at de digga «Am I Wrong». Det var veldig hyggelig, sier Vincent Dery.

Selv om de bor i Los Angeles og bor i et digert hus med svømmebasseng sammen med manageren Amanuel Kidane, bedyrer de at det blir lite fest.

- Hvis vi er på en fest, så er det mest sannsynlig fordi vi opptrer på den. Jeg har ikke skjønt hvordan artister kan jobbe hele dagen, så drikke seg fulle og dra i studio igjen dagen etterpå. Vi legger oss i alle fall tidlig hvis vi har muligheten. Vi må restituere mellom slagene, sier Dery.

- Det føles feil å bruke tida på å feste hvis man har et produkt man har lyst å få ut. Når vi får tid, må vi hvile kroppen slik at vi kan jobbe enda hardere etterpå. Eller bruke tiden på venner og familie. Vi har ikke lyst til å brenne lyset i begge ender. Vi vil ta de rette valgene slik at vi kan nå potensialet vårt, sier Sereba.

Kan møte veggen - Hvor stort er dette potensialet?

FESTER LITE: Vincent Dery sier at han ikke hvordan man klarer å jobbe hele dagen, dra på fest og drikke seg full og så dra tilbake i studio. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FESTER LITE: Vincent Dery sier at han ikke hvordan man klarer å jobbe hele dagen, dra på fest og drikke seg full og så dra tilbake i studio. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Tenk om vi kan bli så store som Rolling Stones er nå. Eller Queen. De største gruppene. Jeg lurer på hvordan vi kan få merkevaren vår til å bli så stor. Drømmen er å reise rundt på stadionturne om 30 år og spille «Am I Wrong» midt i settet, sier Sereba.

Når de har hatt så mange oppturer det siste året, er det jo lett å lure på om nedturen kan komme. 

- Man kan ikke mislykkes før man gir opp. Motbakken kommer på et eller annet tidspunkt. Gir man opp da, har man mislyktes. Man må komme seg over kneika og over til en ny topp. Det er vi vant til. Vi har vært i mange situasjoner hvor det har bølget fram og tilbake, fra bra, til dårlig og tilbake igjen. Vi vet at man plutselig kan møte veggen. Men det gjelder bare å holde hodet kaldt, sier Dery.

- Et skittent sted Oslo-guttas musikalske USA-eventyr startet i vår, da de debuterte med låta «Am I Wrong» på Billboard-listas 91. plass. Siden fortsatte Nico & Vinz å klatre oppover den gjeve lista, med en stabil fjerdeplass som beste plassering. I tillegg klatret de helt til topps på singellista i Storbritannia.

- Har dere blitt høye på pæra av suksessen?

- Nei, absolutt ikke. Men det er sikkert mange som hadde håndtert det på en helt annen måte. Det handler om at vi er godt oppdratt og hva som er viktig for oss. Det finnes mange fristelser - å ville leve i sus og dus, bruke mye penger eller damer - men vi er ikke fristet. Vi har så mye vi vil ha gjort og har ikke oppnådd det vi ønsker ennå. Det gjør at vi blir ydmyke. Det holder oss nede, forklarer Sereba.

RINGREV: Rodney Jerkins har hatt flere låter på toppen av Billboard Hot 100. Men Nico & Vinz sa nei. Foto: NTB SCANPIX
RINGREV: Rodney Jerkins har hatt flere låter på toppen av Billboard Hot 100. Men Nico & Vinz sa nei. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Hva har dere sett av musikkbransjens skyggesider?

- Man ser at musikkbransjen kan være et skittent sted. Det er mange haier og folk som vil ha ting av deg. De kan alltid utnytte deg, så man må passe på. Men vi har et godt team rundt oss. Vi føler oss trygge, forteller Sereba.