Vraket Tikken Manus

Ikke god nok for kulturrådet.

IKKE INNKJØPT: Kaja Frøysas biografi om Tikken Manus gikk rett inn på bestselgerlistene, men ble ikke innkjøpt av Kulturrådet. Foto: HENNING LILLEGÅRD
IKKE INNKJØPT: Kaja Frøysas biografi om Tikken Manus gikk rett inn på bestselgerlistene, men ble ikke innkjøpt av Kulturrådet. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Biografiene om Tikken Manus og Håkon Bleken var ikke gode nok for Kulturrådets første innkjøp av sakprosa i 2009.

Kaja Frøysas biografi om Tikken Manus gikk rett inn på bestselgerlistene og har et førsteopplag på 10 000 eksemplarer, men ble ikke innkjøpt i årets første sakprosainnkjøp.

- Ikke enige— Begrunnelsen fra Kulturrådet er økonomisk. Man blir ikke overrasket når man vet at knappe 18 prosent av de påmeldte går igjennom, men vi er ikke helt enige i vurderingen. Vi vet at vår bok er kjempegod og synes at den hadde fortjent å bli sendt til alle landets bibliotek, sier Rasa Ziburkute, forlagsredaktør i NRK Aktivum.

Fem av totalt 23 påmeldte titler ble innkjøpt da Kulturrådets utvalg for første gang kunne gjorde innkjøp som en permanent innkjøpsordningen for sakprosa. Terje Nordbys bok «Mytekalender. Vår», Ottar Bronx bok om klimakrisen, og Erik Tunstads bok «Darwins teori» er blant de innkjøpte.

Dag O. Hessens artikkelsamling om Darwin — «Darwin — Verden ble aldri den samme» ble på sin side ikke vurdert som god nok til å bli innkjøpt av ordningen. Det ble heller ikke Tor Åge Bringsværds «Rekkverk», og Stein Slettbak Wangens portrettbok av maler Håkon Bleken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer