Hadia Tajik

- Vrøvl fra ende til annen

Hadia Tajik (Ap) slår tilbake mot kritikk av bokomslag

TUNG TID: Hadia Tajik og Kristian Skard har lenge ønsket seg barn, men å få det, skulle bli vanskeligere enn de hadde trodd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadia Tajik ble beskyldt for å ødelegge for seg selv med omslaget på sin nye bok «Frihet».

I Stavanger Aftenblad mandag slår Tajik hardt tilbake mot kritikken.

«Påstanden om at forsidebildet mitt gjør det vanskeligere for andre unge kvinner å drive med politikk er, mildt sagt, vrøvl fra ende til annen», skriver hun.

Bakteppet er et mye omtalt debattinnlegg i samme avis fra Karoline Holmboe Høibo, fakultetsdirektør ved UiS. Hun spør om Tajiks omslagsfotografi er ment å lede tankene til «50 Shades of Grey» og hevder at bildebruken ødelegger både for Tajiks politiske budskap og for andre unge kvinners mulighet til å drive med politikk i framtida.

«Jeg hadde skjønt om anklagen kom fra en litt konservativ pakistansk mann», skriver Tajik i sitt svar.

Men ifølge henne krysser det over til å bli grovt når Høiby antyder at Tajik burde kledd seg annerledes sett i lys av metoosakene i Arbeiderpartiet.

«Ærlig talt. Kjernen i problemet med seksuell trakassering er menn som misbruker makt, ikke hvordan kvinner kler seg.»

Tajik sammenligner videre bokomslaget med det kjente Dagbladet-fotografiet av daværende statsminister Per Borten (Sp) i underbuksene hjemme på gården i 1969.

«Mye ble sagt om det bildet. Men ikke at han bød på kroppen sin i seksuell forstand.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer