Vurderer å betale MGP-finale med økt lisens

NRK trenger «noen titalls milioner».

DYR MORO: Den norske seieren i MGP-finalen i Moskva blir dyr for NRK. Nå vurderer NRK-sjefen og kulturministeren om avviklingen av den internasjonale finalen i Fornebu Arena neste år skal finansieres gjennom økt NRK-lisens. Foto: SCANPIX
DYR MORO: Den norske seieren i MGP-finalen i Moskva blir dyr for NRK. Nå vurderer NRK-sjefen og kulturministeren om avviklingen av den internasjonale finalen i Fornebu Arena neste år skal finansieres gjennom økt NRK-lisens. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Folket var svimle med Alexander Rybak-feber etter seieren i Moskva i 16. mai. 2,3 millioner nordmenn så ham vinne Grand Prix. Neste år kan de bli bedt om å hoste opp ekstra kroner for å stable den norske festen på beina på Telenor Arena i Bærum.

Innenfor rammene Kulturminister Trond Giske sier til Dagbladet.no at det er uaktuelt å gi Nrk øremerkede midler til finalen i Eurovision Song Contest neste år. Resultatet kan bli høyere lisens, om Nrk får viljen sin.- Det kommer ikke øremerkede ekstramidler. Finansieringen må Nrk styre innen de ordinære driftsmidlene. Men Grand Prix må være en av faktorene som kommer inn når disse bestemmes, sier Giske til Dagbladet.no

Disse driftsmidlene er i hovedsak avhengig av lisenspengene, og de utelukker ikke Giske at vil stige som følge av Grand Prix-festen.

- Jeg vil verken forskuttere eller utelukke noen ekstraordinær økning i lisensen, sier kulturministeren.

Trenger titalls millionerI formiddag samlet NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas aktører fra både kulturliv, TV-produksjonsmiljøene og kulturministeren til seminar om finalen. Etter seminaret antydet Giske at det kan gå mot økning av lisensen.- Når vi setter lisensen for 2010 må vi ha i bakhodet at Nrk skal avvikle et stort arrangement innenfor sine ordinære budsjetter, sier Giske til ANB.Det er stortinget som avgjør hvor mye rikskringkasteren skal få lov til å kreve i tv-lisens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer