Vurderer å forfølge Høyres tv-reklame

Medietilsynet tenker seg om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Medietilsynet vil inntil videre ikke konkludere om TV-Aftenbladet bør anmeldelses eller ikke for å ha sendt politisk reklame.
Direktør Tom Thorsen sier at det skal mer til for å konkludere i dette spørsmålet, så kort tid etter at reklameinnslaget er sendt. Reklamefilmen for Høyre ble sendt torsdag.
— Vi vil nok internt diskutere denne saken i dag, men det vil nok ta en tid før vi fatter en avgjørelse. Vi vil foreta vår vurdering etter at vi har sett det politiske innslaget, og hentet inn uttalelser fra flere steder, sier direktør Tom Thoresen i Medietilsynet til NTB.
Spørsmålet er aktualisert etter at TV-Vest — det nåværende TV-Aftenbladet — onsdag ble frifunnet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg for å ha sendt et reklameinnslag i 2003 for Pensjonistpartiet.

Senere på dagen ble det klart at regjeringen ikke vil anke dommen i EMD, men i departementet er man opptatt av at det fortsatt vil være forbudt med politisk TV-reklame i Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer