Vurderer å opprette egne soner for kvinner på Göteborg-festival

For å forhindre overgrep.

OVERGREP: Det har blitt anmeldt en rekke seksuelle overgrep på festivaler i Sverige. Dette bildet er tatt på Bråvalla-festivalen i Norrköping, hvor det ble anmeldt fem voldtekter. Foto: Izabelle Nordfjell/TT/NTB Scanpix
OVERGREP: Det har blitt anmeldt en rekke seksuelle overgrep på festivaler i Sverige. Dette bildet er tatt på Bråvalla-festivalen i Norrköping, hvor det ble anmeldt fem voldtekter. Foto: Izabelle Nordfjell/TT/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seksuelle overgrep og voldtekter har kastet en mørk skygge over festivalsommeren i Sverige.

I helga ble det anmeldt 27 tilfeller av seksuelle overgrep på Putte i Parken-festivalen i Karlstad. Under Bråvallafestivalen i Norrköping ble det anmeldt fem voldtekter. Det er også anmeldt overgrep og voldtekt på andre festivaler i Sverige.

Festivalen Göteborgs Kulturkalas vurdere nå å innføre trygge soner foran scenen, hvor bare kvinner får lov til å oppholde seg, skriver den svenske avisa Expressen.

Dette for å unngå seksuelle overgrep.

- Det er kanskje et drastisk tiltak for en åpen festival. Men alle skal kunne oppleve festivalen uten å føle seg utrygge, sier arrangementsansvarlig Tasso Stafilidis til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Holder ikke

Göteborgs Kulturkalas er en folkefest som inntar nesten alle gater og torg i Göteborg. Festivalen har funnet sted i 20 år. Det har ikke vært rapportert om overgrep på Kulturkalaset tidligere.

I første omgang håper de at ordinære sikkerhetstiltakene vil holde.

- Men skulle de likevel skje noe, så holder det jo ikke med disse tiltakene. Da må vi kanskje tilby sikre områder foran de største scenene, sier Stafilidis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer