Vurderer å stoppe utstillingen

Gallerier og kunstforeninger i Haugesund, Trondheim og Lillehammer som skulle overta Ferdinand Finne-utstillingen som nå er i Molde, vurderer om de i det hele tatt vil ha den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finne godkjente stempling

- Hvis vi skal ta den, så blir det som minneutstilling og ikke salgsutstilling, sier intendant Dorith Scharffscher i Trondhjem Kunstforening.

- Men hvis det viser seg at dette er gjort bevisst, vil vi ikke ha den heller. Vi vil ikke være useriøse. Det som skjer videre i saken er avgjørende, sier Scharffscher. Hvis alt oppstyret skulle vise seg å skyldes misforståelser, vil hun likevel bare arrangere minneutstilling.

I Haugesund Kunstforening skal styret denne uka diskutere hva de skal gjøre. På Lillehammer har de bedt om et møte med firmaet Adamsøy AS, som har stått bak utstillingen.

I Aftenposten i går uttalte Thore J. Elton at han vil stoppe salg av og trykking av Finnes bilder, og at han venter på en skriftlig erklæring fra Adamsøy AS om at dette skal skje.

Elton bekrefter overfor Dagbladet at erklæringen kom i går, men han vil ikke si noe om hva som står der.

- Alle formaliteter går nå gjennom min advokat. Det er han som har fått erklæringen, så du må snakke med ham, sier Elton.

Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med advokat Jarl Borgvin Dørre i går kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer