Vurderer søksmål mot puppelege

Puppekrangelen fortsetter for fulle mugger. Kristin Solemdal (29) har engasjert advokat Per Danielsen og vurderer søksmål mot den svenske kirurgen.

Kristin Solemdal stod fram i Dagbladet i forrige uke, etter at hun ble beskyldt for å ha stukket fra regninga etter å ha fått brystoperasjon i TV Norge-dokusåpa «Plastisk Fantastisk».

Selv hevdet hun at operasjonen som var uført ved den svenske legen Carl Troilius klinikk, var så dårlig gjennomført at regninga måtte reduseres. Hun hadde fått lagt inn dobbelt så mye silikon som hun ba om - 600 gram i stedet for 300 gram.

Nå har hun engasjert advokat Per Danielsen og vurderer å saksøke legen for det hun mener er en dårlig utført jobb, melder Aftonbladet. Danielsen selv bekrefter også dette overfor Dagladet.no.

I en flere sider lang kontrakt mellom pasienten og klinikken fraskriver imidlertid Troilius seg alt ansvar om noe skulle gå galt. Skal Kristin ha en sjanse til å vinne, må hun kunne bevise at klinikken har slurvet, noe som kan bli svært vanskelig ifølge jurister Aftonbladet har snakket med.

- Å stoppe inn 600 gram silikon i stedet for 300 gram mener jeg er slurvete. Arbeidet er så undermåls at Kristin risikerer livsvarige men, sier hennes advokat, Per Danielsen, til Aftonbladet.

Til Dagbladet.no sier Danielsen at de vurderer et søksmål mot klinikken ut fra en rekke punkter, men han presiserer at de ennå ikke har kommet til noen konklusjon rundt dette.

- Det er flere grunnlag for et krav. Det er selve arbeidet, som var dårlig utført. Det er de mulige langsiktige skadene, som gjør det aktuelt å kanskje kreve menerstatning.

Og så er det faktum at Solemdal har fått lagt inn noe annet enn det som var avtalt, sier Danielsen til Dagbladet.no.

- Troilius mente før operasjonen at jeg trengte 300-400 gram silikon i hvert bryst. Isteden fylte han dem med 600 gram. Hadde jeg visst det på forhånd, hadde jeg selvsagt nektet. Jeg ville ikke ha kjempebryster, sa Kristin til Dagbladet forrige uke.

Nå henger brystene veldig, har store arr og gjør vondt. Kristin forteller til Aftonbladet at hun er tvunget til å foreta en ny operasjon for å kunne leve et normalt liv.

- Dolly Parton-klasse

Legen som gjennomførte operasjonen ved Troilius klinikk, Finn Worm Knudsen, bekrefter at Kristin ønsket seg en liten forstørrelse. Men han viser til at han ba om å få se bilder av hvordan hun kunne tenke seg å se ut.

- Og hun tok med seg bilder i Dolly Parton-klassen. Da kreves det mer enn 300 gram silikon, sier Worm Knudsen til sitt forsvar.

Klinikkens sjef, Carl Troilius, har overlevert kravet mot Kristin til den svenske kronofogden for inndrivning. Han mener at Kristin har stukket av fra regninga.

Les mer:

OPERASJON: Her er klinikken til Carl Troilius. Han er den legen i Sverige med flest klager på seg, ifølge Hälso- och sjukvårdens ansvarsnemnd.<br>FOTO: TV NORGE
IKKE FORNØYD: Kristin Solemdal (29) er slett ikke fornøyd med legens arbeid. Nå vurderer hun søksmål mot klinikken.<br>Foto: RUNE MYHRE