Vurderer Tufte-VM

Seertallene til «Heia Tufte!» går rett til værs. TVNorge vurderer å lage en oppfølger med et nordisk Tufte-mesterskap eller VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Mandagens episode av «Heia Tufte!» hadde i gjennomsnitt 685 000 seere. Det er 50 000 opp fra uka før, og hele 203 000 flere seere enn ved seriepremieren.

Målt i prosent, var mandagens oppslutning på 42,1% blant alle tv-seere over 12 år. I programmets kjernemålgruppe, de i alderen 12- 44 år, var oppslutningen 58,8%.

-  Dette er veldig hyggelige tall for oss. Seeroppslutningen går bare en vei. Bortsett fra noen av de første Big Brother-episodene, er dette ny seerrekord for TVNorge, sier kanalens informasjonsdirektør, Jens Petter Gjelseth, til Dagbladet.

Planlegger Tufte 2

-  Hvor skal dette ende?

-  Godt spørsmål. Det er så mye positivitet rundt programmet, at vi håper og tror oppslutningen vil fortsette å øke, men hvor mye er veldig vanskelig å si.

Mens seertallene stiger, er TVNorge i full gang med å planlegge Tufte 2. Ideene var mange og fantasifulle, da de hadde møte om en mulig oppfølger i går:  En måte å lage en ny versjon på, er å lage et nordisk mesterskap: La det norske laget spille landskamp mot de andre nordiske landene som har programmet. Sverige og Danmark har allerede kjørt sine serier, mens Finland holder på nå.  

Det er totalt 20 land som enten har kjøpt lisensen til programmet eller som har opsjon. Hvorfor ikke lage en turnering med lag fra de ulike landene, og kjøre denne parallelt med fotball-VM? 
 

En tredje idé er å danne et nytt lag ved å beholde noen av dagens spillere og «kjøpe» til noen nye.

b> NY TUFTE-SERIE: Det er ikke snakk om å hvile på sine laurbær for Tufte-gutta. Mens seertallene øker planlegger TVNorge en ny runde med realityserien. Foto: TVNorge
b> NY TUFTE-SERIE: Det er ikke snakk om å hvile på sine laurbær for Tufte-gutta. Mens seertallene øker planlegger TVNorge en ny runde med realityserien. Foto: TVNorge Vis mer

-  Det er for tidlig å konkludere, men vi diskuterer slike ideer og vi har også hatt uformelle drøftinger på nordisk nivå.

Jeg skal nesten spise opp hatten min hvis det ikke blir en runde to, sier Gjelseth.

Positiv reality

-  Hva er årsaken til Tuftes suksess?

-  Dette er en ny og veldig positiv realityserie. Erik Thorstvedt gjør en fantastisk jobb med disse nerdeguttene. Han er på lag med dem. Jeg tror også dette har en dypere bunn; at selv om man i utgangspunktet ikke har anlegg for sport, så kan man faktisk ha det innmari moro med idretten, sier Jens Petter Gjelseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer