«VEGG VEGG VEGG» med Karpe

Vurderte å skrote filmprosjektet

Onsdag er det klart for festpremiere på dokumentarfilmen «VEGG VEGG VEGG» med Magdi og Chirag fra Karpe Diem som hovedpersoner.

KRANGLET: 17. juni var det premiere på den norske dokumentarfilmen VEGG VEGG VEGG, som følger Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe. Video: Erik Treimann / Tommy Gulliksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble filmen «VEGG VEGG VEGG», med Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, for første gang vist for et større publikum under festpremieren på Klingenberg Kino i Oslo.

I to og et halvt år har Norges største band, Karpe, hatt et kamerateam hengende på slep for å dokumentere hvordan et kjøp av et teaterbygg i Skien satte vennskapet mellom duoen på en stor prøve.

I filmen oppstår det blant annet uenighet når Chirag blir irritert over at Magdi alltid vil starte opp nye prosjekter. Chirag på sin side er mer opptatt av å få ut musikken deres.

Den siste scenen i filmen viser imidlertid det unike vennskapet mellom duoen. Filmen avsluttes med at Chirag sier til Magdi:

- Jeg kommer aldri til å gå fra deg broder.

- Blikk utenfra

Regissørene bak filmen er Erik Treimann og Tommy Gulliksen. Filmingen startet imidlertid før de to regissørene kom på banen. Treimann og Gulliksen forteller til Dagbladet at Agri Soltan filmet duoen, tilsynelatende uten begrensninger, gjennom en prosess på to og et halvt år.

- Vi fikk dette materialet fordi Karpe trodde at det kunne brukes til mer enn sosiale medier, og de ville ha et blikk utenfra, forteller Treimann og Gulliksen til Dagbladet.

PREMIERE: Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe, sammen med Regissørene bak filmen er Erik Treimann og Tommy Gulliksen. Foto: Kjetil Stoveland/ Dagbladet
PREMIERE: Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe, sammen med Regissørene bak filmen er Erik Treimann og Tommy Gulliksen. Foto: Kjetil Stoveland/ Dagbladet Vis mer

Regissørene forteller at det var nervepirrende da Karpe skulle se filmen for første gang.

- Det gikk heldigvis bra, og de to er faktisk de eneste vi har jobbet med som ikke har ønsket å fjerne noen scener eller liknende etter å ha sett gjennom klippen.

490 timer film

På premieren sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid overfor Dagbladet at de egentlig ikke hadde tenkt at det skulle bli en lengre film.

- Vi ville egentlig ikke lage denne filmen. Vi ville lage en kul oppsummering av det showet vi hadde i Skien, så vi ga dem materialet vårt. Noen måneder seinere fikk vi en telefon: «Nei, det blir ikke en kul liten oppsummering. Dette blir noe helt annet», sier Magdi til Dagbladet.

Magdi sier videre til Dagbladet at han er imponert over hva Erik Treimann og Tommy Gulliksen har satt sammen fra det materialet de hadde fått.

- De har jobbet med filmmateriale som varte i 490 timer. Å sitte og klippe det i to år, det er en tålmodighetsprøve, tror jeg, sier han.

Erik Treimann sier til Dagbladet at filmen ble noe helt annet enn det de hadde forestilt seg da de fikk materialet.

- Det var noe annet i starten, men da man begynte å se det man så, og det som er i dag, så var det vanskelig å stoppe med den tanken. Prosjektet har blitt en historie om vennskap, kontra hva det egentlig var tenkt til å være, sier han.

TVILTE: Karpe var flere ganger i tvil om de ville fortsette med filmprosjektet. Foto: Kjetil Stoveland/ Dagbladet
TVILTE: Karpe var flere ganger i tvil om de ville fortsette med filmprosjektet. Foto: Kjetil Stoveland/ Dagbladet Vis mer

Var i tvil

- Det vises jo fram noen ganske personlige sider av dere to. Var dere noen gang i tvil om dette skulle vises?, spør Dagbladets reporter på premieren.

- Ja, svarer Magdi.

- Når tenkte dere det?

- Hele tiden. Men vi har heldigvis kommet dit i karrieren, at vi på et tidspunkt skjønner at vår frihet kan ødelegge andres frihet. Den friheten vi har handler om å ha kontroll, men i denne sjangeren så hadde det skapt et halvveis produkt. Så vi lot derfor de ha full kontroll. De sa også at de ikke hadde giddet å gjøre det hvis de ikke hadde hatt full kontroll, sier Magdi og legger til:

- Det var rart, men jeg er veldig glad for det nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer