Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Walking On Locusts

«Walking On Locusts» syns jeg er en steinfin plate, utrolig egentlig at det er den gamle skyggemannen John Cale som står bak mesterverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cale er en klassisk utdannet pianist og fiolinist, og de siste ti åra har han laget noe film- og konseptmusikk og vært gjesteartist hos diverse flotte særinger. Han har lang fartstid i det avantgardistiske miljøet, mange snåle venner og var en av stifterne av legendariske Velvet Underground.

På «Walking On Locusts» har han fått god støtte av en annen raring, David Byrne fra Talking Heads, og vi synes å høre en klar Heads-påvirkning.

Musikken er på en og samme gang både tilgengelig og ikke. Cale skipper de musikalske sidesprangene, men uten å kompensere med meningsløsheter. Cale er kommers, men helt på sine egne rockepremisser. Hans tekster er også en smule lysere i kantene, men fortsatt holder han banalitetene på knyttneves avstand.

Denne skal det lyttes til.

Hele Norges coronakart