Wallace & Gromits historie utradert

Rekvisitter brant opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Hele vår historie har blitt ødelagt. Det sier selskapet Aardman Animations, best kjent for «Wallace & Gromit»-suksessen etter en varehusbrann.

Taket på varehuset der selskapet hadde lagret sin animasjonshistorie falt ned. Ingen var i bygningen da brannen oppsto.

– De første opplysningene tyder på at hele bygningen er ødelagt, sier Aardman-talsmann Arthur Sheriff.

Aardman bruker figurer i leire når de lager sine kritikerroste filmer, blant annet om den osteelskende oppfinneren Wallace og hans ganske så ekstraordinære hund Gromit.

Nylig ble filmen «Wallace & Gromit: Varulvkaninens forbannelse» lansert. Den føk umiddelbart opp på topp over de mest sette filmene i USA.

– Dagen i dag skulle brukes til å feire. Men i stedet har hele vår historie blitt utradert, sier Sheriff, og fortsetter:

– Det endte med å bli en helt forferdelig dag.

(ANB-AP)

KULTURHISTORIE GIKK TAPT: En brann hos Aardman Animations har ført til at en rekke Wallace & Gromit-rekvisitter har gått tapt. FOTO: SCANPIX/REUTERS
KULTURHISTORIE GIKK TAPT: En brann hos Aardman Animations har ført til at en rekke Wallace & Gromit-rekvisitter har gått tapt. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer