Wannskrækk? Ikke nå lenger

De var fire karer fra Trondheim som spilte punk på 80-tallet. Så ble de store.

VELSPILT PUNK: Wannskrækk på Vika-scenen på Øyafestivalen fredag. Fra venstre: Persi Iveland, Sola Jonsen, Kjartan Kristiansen og Prepple Houmb. Kjenner du igjen navnene? Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
VELSPILT PUNK: Wannskrækk på Vika-scenen på Øyafestivalen fredag. Fra venstre: Persi Iveland, Sola Jonsen, Kjartan Kristiansen og Prepple Houmb. Kjenner du igjen navnene? Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Bare de færreste hadde nok hørt Wannskrækk før de entret scenen under Øyafestivalen fredag kveld. Men ryktene har selvfølgelig gått foran dem, sjøl om festivalen i sin omtale av bandet i programmet gjorde et poeng av ikke å fortelle hva som skjedde videre med bandet som spilte punk i Trondheim for over 30 år siden.  Og det er bare å slå fast med én gang, Wannskrækk har aldri spilt bedre.

Fire store Wannskrækk oppsto i Trondheim i 1978, og spilte som de fleste andre punkband helt greit.

Bandet besto av fire gutter som seinere skulle bli Norges ledende rockeband: Kjartan Kristiansen, Per Christian «Persi» Iveland, Per Øivind «Prepple» Houmb og Hans Olav «Sola» Jonsen. Med tanke på at de etter 1985 har reist rundt som DumDum Boys, en av De Fire Store i norsk rock, er det derfor knapt mulig å gjenskape sounden fra den gang. De spiller rett og slett for bra!

«Fra gamle daga» - «Vi e Wannskrækk og vi kjem fra gamle daga», sier Prepple, og bandet hamrer løs med «Æ veit da faen æ». På trøndersk, altså, på dette tidspunktet i karrieren.

Samtidig setter bandet tonen for konserten: Dette er først og fremst moro og veldig upretensiøst. Prepple og Co. har også en slags ironisk distanse til det som skjer. Ja, egentlig lurer de kanskje på hva de gjør foran så mange publikummere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer