Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Warm Valley

Her er, så vidt jeg kan se, den 9. platen siden 1985 som Totti Bergh har utgitt i eget navn - gledelig høyt tall i betraktning av hva tenoristen fikk utgitt i årene før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «Warm Valley», innspilt i oktober i år, møter vi hr. Bergh kun som balladeer. Og sikkert og visst er det som Per Husby poengterer i sin covertekst at i jazz er det balladene som skiller mannen fra gutten:

Det er i balladene, den langsomme eksposisjon, at det man har å by på av musikalske tanker/ideer, virkelig settes på prøve. Up tempo-låtene honorerer gjerne den «flashy» og fingernemme, som også får noe å gjemme seg bak. Motsatt balladen: Da er utøveren på flatmark, ubeskyttet, alene.

Nå - ikke helt: Totti Bergh har med seg ingen ringere enn Einar Iversen på piano; de andre i det lydhøre kompet er Kåre Garnes, bass, og Eyvind Olsen, trommer. Denne CD-en kan du godt legge under juletreet til kjæresten. Eksempelvis.

Hele Norges coronakart