Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Warner Bros til Norge

Kjøper opp tv-selskap.

WARNER BROS TIL EUROPA: Det var Eyeworks Dinamo som stod for produksjonen til Nobelkonserten 2013. Foto: Stella Pictures
WARNER BROS TIL EUROPA: Det var Eyeworks Dinamo som stod for produksjonen til Nobelkonserten 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske produksjonsselskapet Warner Bros kjøper det nederlandske tv-produksjonsselskapet Eyeworks Dinamo. Eyeworks Dinamo er basert i femten land, blant annet Norge.

Ifølge bransjenettstedet Variety ble prisen på 273 millioner amerikanske dollar, rundt 1,6 milliarder norske kroner.

- En fantastisk mulighet - Vårt foreslåtte oppkjøp av Eyeworks' 15 lokale produksjonsselskaper representerer et betydelig neste skritt i vår strategi og videre styrking av Warner Bros' posisjon i den globale TV-verdenen, sier Kevin Tsujihara, toppsjef i Warner Bros Entertainment, i en pressemelding ifølge Kampanje.com.

Nettstedet skriver at selve oppkjøpet forventes å være gjennomført i løpet av 2014.

Administrerende direktør i Eyeworks Dinamo, Odd Arvid Strømstad, sier til Dagbladet at han er svært fornøyd med oppkjøpet.

- Jeg opplever det som en fantastisk mulighet. Vi har gått fra å være et lite uavhengig selskap, til å komme inn i en internasjonal gruppering i Eyeworks, til å nå bli en del av en enda større gruppe, sier han, og legger til:

- Warner Bros har en lang historie, og er et veldig kraftig selskap. Det er et veldig spennende miljø å være en del av.

«Warner Bros Television Norge» - Hva vil dette bety i praksis for dere?

- I praksis betyr det mest at vi får nye eiere å forholde oss til. Warner Bros kommer til å bygge opp sin katalog, som vi blir den lokale eieren av i Norge. Det vil dukke opp et større tilbud på formater som vi kan produsere i Norge, sier Strømstad.

- Kommer dere til å skifte navn?

- Det er ikke bestemt. Men det er sannsynlig at vi skifter navn til Warner Bros Television Norge etter at oppkjøpet er effektivt, sier han.

Hele Norges coronakart