Warner Music kjøper EMI Norge

Får kontroll over Röyksopp, Morten Abel, Marit Larsen og Susanne Sundfør.

PÅ FLYTTEFOT: Det er ikke kjent hvor lenge Susanne Sundfør hadde kontrakt med EMI Norge, men enn så lenge er hun nå Warner Music-artist.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ FLYTTEFOT: Det er ikke kjent hvor lenge Susanne Sundfør hadde kontrakt med EMI Norge, men enn så lenge er hun nå Warner Music-artist. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november 2012 slo Universal Music ut rivalene BMG og Warner Music, og kjøpte selskapet EMI for 1,9 millioner dollar. Men før det kunne skje, måtte EU-kommisjonen godkjenne kjøpet, slik at det ikke førte med seg konkurransedrepende markedsmakt.

Men kjøpet kom ikke uten betingelser fra EU-kommisjonen, og Universal Music ble satt til å kvitte seg med flere labels.

I dag ble dermed Parlophone Label Group, som EMI Norge er en del av, solgt til selskapet Warner Music.

- Dette er en svært viktig milepæl for Warner Music, sier Len Blavatnik, styreformann og grunlegger av Acces Industries, som eier Warner Music Group i en pressemelding.

Storselskap The Parlophone Label Group inneholder ikke bare EMI Norge, men også EMIs musikk i Belgia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Portugal, Spania, Slovakia og Sverige.

Det betyr at band som Air, Coldplay, Daft Punk, Danger Mouse, David Guetta, Deep Purple, Duran Duran, Gorillaz, Iron Maiden, Jethro Tull, Kate Bush, Kylie Minogue, Pet Shop Boys, Pink Floyd, Radiohead, Shirley Bassey, Tina Turner og Tinie Tempah nå skifter hjem.

I Norge har artister som Röyksopp, Morten Abel, Susanne Sundfør, Åge Aleksandersen, Halvdan Sivertsen, Marit Larsen og Dum Dum Boys vært tilknyttet EMI.

Hvis man så plusser på Warner Music Norges artister, som inkluderer navn som Ole Paus, Anne Grethe Preus, Big Bang, Delillos, Razika og Donkeyboy, kan det nå være duket for en ny gigant innen norsk plateindustri.

- Hadde det vært en russisk oligark eller et fransk venturekapitalist, ville jeg kanskje vært litt nervøs. Men Warner Music står for en kompetanse og tradisjon innen musikk, slik at dette er gode nyheter.  Både Warner Music og EMI har begge vært i en situasjon der de har måttet være bedre enn alle andre for å ikke dø. Om de klarer å slå sammen disse to kulturene på en bra måte, så blir de et spennende firma å jobbe med. Både jeg og Marit Larsen synes dette er helt topp, for nå samles de beste folka i bransjen i ett selskap, sier advokat Morten Andreassen, som representerer blant andre Marit Larsen, til Dagbladet.

Famile Også Warner Music er fornøyd med avtalen.

- Det at vi nå har Parlophone Label Group i vår familie, er en unik mulighet for oss til å samarbeide med legendariske plateselskaper og artister som er svært viktig for vårt selskap, både fra et kreativt, geografisk og strategisk standpunkt, sier administrerende direktør i Warner Music, Stephen Cooper, i meldingen.

Direktør i EMI Norge, Bjørn Rogstad, ønsker ikke kommentere nyheten overfor Dagbladet.

Direktør i Warner Music Norge, Guttorm Raa, har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer