Warner Music kjøper gamle EMI Norge og platedirektør mister jobben

Guttorm Raa vant maktkampen - og mange artister har fått ny familie.

MÅ GÅ:  Guttorm Raa (til venstre) fortsetter som toppsjef i sammenslåtte Warner og Parlophone, mens den gamle EMI Norge-direktør Bjørn Rogstad må finne seg noe annet å gjøre. Her i et bilde fra 2009.   Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
MÅ GÅ: Guttorm Raa (til venstre) fortsetter som toppsjef i sammenslåtte Warner og Parlophone, mens den gamle EMI Norge-direktør Bjørn Rogstad må finne seg noe annet å gjøre. Her i et bilde fra 2009. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er fornøyd med utnevnelsen.

- Sammen skal vi fortsette utviklingen av ledende tjenester i bransjen, samt langsiktige karriereer for våre fantastiske artister, sier Raa i en pressemelding.

Forlater selskapet Da Universal på verdensbasis kjøpte plateselskapet EMI, måtte deler av EMI skilles ut for å å få kjøpet godkjent - av internasjonale konkurranseregler.

EMI Norge ble de skilt ut og skiftet navn til Parlophone Music. Warner Music kjøpte da selskapet - men mangeåring EMI-direktør Bjørn Rogstad blir ikke med på flyttelasset.

At Warner-sjef Guttorm Raa fortseter som øverste leder, er logisk - men i den nye organisasjonen finner man nå ikke Rogstad.

Historiske Parlophone Guttorm Raa rapporterer til Jonas Siljemark, som er sjef for Warner Music i Norden. Han sier:

- Jeg er svært glad for at Guttorm skal lede de sammeslåtte selskapene i Norge. Han har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av lokale og internasjonale talenter, og hans entrepenørskap, omfattende kunnskap og erfaring om daglig drift såvel som kreative aspekter i bransjen vil sørge for at vi fortsetter å levere imponerende resultater for selskapet og for våre spennende artister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.