Warner Music kjøper gamle EMI Norge og platedirektør mister jobben

Guttorm Raa vant maktkampen - og mange artister har fått ny familie.

MÅ GÅ:  Guttorm Raa (til venstre) fortsetter som toppsjef i sammenslåtte Warner og Parlophone, mens den gamle EMI Norge-direktør Bjørn Rogstad må finne seg noe annet å gjøre. Her i et bilde fra 2009.   Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
MÅ GÅ: Guttorm Raa (til venstre) fortsetter som toppsjef i sammenslåtte Warner og Parlophone, mens den gamle EMI Norge-direktør Bjørn Rogstad må finne seg noe annet å gjøre. Her i et bilde fra 2009. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er fornøyd med utnevnelsen.

- Sammen skal vi fortsette utviklingen av ledende tjenester i bransjen, samt langsiktige karriereer for våre fantastiske artister, sier Raa i en pressemelding.

Forlater selskapet Da Universal på verdensbasis kjøpte plateselskapet EMI, måtte deler av EMI skilles ut for å å få kjøpet godkjent - av internasjonale konkurranseregler.

EMI Norge ble de skilt ut og skiftet navn til Parlophone Music. Warner Music kjøpte da selskapet - men mangeåring EMI-direktør Bjørn Rogstad blir ikke med på flyttelasset.

At Warner-sjef Guttorm Raa fortseter som øverste leder, er logisk - men i den nye organisasjonen finner man nå ikke Rogstad.

Historiske Parlophone Guttorm Raa rapporterer til Jonas Siljemark, som er sjef for Warner Music i Norden. Han sier:

- Jeg er svært glad for at Guttorm skal lede de sammeslåtte selskapene i Norge. Han har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av lokale og internasjonale talenter, og hans entrepenørskap, omfattende kunnskap og erfaring om daglig drift såvel som kreative aspekter i bransjen vil sørge for at vi fortsetter å levere imponerende resultater for selskapet og for våre spennende artister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer