SKAPTE OVERSKRIFTER: Edward Snowden lekket enorme avsløringer blant annet til redaksjonen i The Guardian. Foto: AP Photo/The Guardian
SKAPTE OVERSKRIFTER: Edward Snowden lekket enorme avsløringer blant annet til redaksjonen i The Guardian. Foto: AP Photo/The GuardianVis mer

Washington Post og The Guardian vant Pultizer

Prestisjepris for Edward Snowden-saken.

(Dagbladet): I dag ble det klart at storavisene Washington Post og den amerikanske utgaven av den britiske storavisa The Guardian vant Pultizer for sitt arbeid rundt Edward Snowden og hans avsløringer som rystet verden.

Pulitzer-prisen er svært prestisjefull, og er en årlig amerikansk pris. Den regnes som i tillegg for å være den viktigste utmerkelsen en journalist i et trykt medium kan få.

I begrunnelsen for å tildele The Washington Post står det:

«Prisen er tildelt The Washington Post for sin avsløring rundt en stor hemmelig overvåking av National Security Agency. Det er også preget av innsiktsfulle rapporter som hjalp publikum forstå hvordan opplysningene passer inn i en større ramme rundt nasjonal sikkerhet.»
I begrunnelsen for The Guradian sin pris står det:

«Prisen er tildelt The Guardian for avløringer rundt en stor hemmelig overvåking av National Security Agency, og bidrar gjennom pågående rapportering til en debatt om forholdet mellom staten og det offentlige gjennom spørsmål om sikkerhet og personvern.»