«Ways of Seeing» settes opp på nytt

Dagen etter at saken mot kunstnerne ble henlagt, bekrefter regissør Pia Maria Roll at stykket settes opp på nytt.

SETTES OPP PÅ NYTT: «Ways of Seeing» settes opp på nytt. Dette er det som vises av justisminister Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussens hus i stykket. Bertheussen er nå siktet for å ha diktet opp en kriminell handling, hun nekter straffskyld.
SETTES OPP PÅ NYTT: «Ways of Seeing» settes opp på nytt. Dette er det som vises av justisminister Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussens hus i stykket. Bertheussen er nå siktet for å ha diktet opp en kriminell handling, hun nekter straffskyld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges mest omtalte teaterstykke de siste månedene har utvilsomt vært «Ways of Seeing», som opprinnelig ble satt opp åtte kvelder i november i fjor. I tillegg har stykket vært spilt én gang i januar.

Folkene bak stykket ble anmeldt for å ha krenket privatlivets fred av Laila Bertheussen, samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara. I teateret vises fasaden til Wara og Bertheussens hus som en del av kulissene.

Siktelsen ble først henlagt av politiet i Oslo, men etter en klage fra Bertheussen ble saken sendt tilbake av statsadvokaten.

I forrige uke ble de tre kunstnerne bak stykket, Pia Maria Roll, Hanan Benammar, Sara Baban, samt teatersjef Anne-Cecilie Sibue siktet. Politiet ønsket også å gå til ransaking, men det ble stoppet av tingretten.

I går kveld gjorde politiet helomvending og henla saken som intet straffbart.

Nå bekrefter regissør Pia Maria Roll overfor Dagbladet at de skal spille stykket på nytt. Det vil skje på Vårscenefest i Tromsø, som starter 30. april. Programmet for festivalen slippes først 5. april.

Det er ikke klart om kulturminister Trine Skei Grande vil være til stede på festivalen, men Grande fortalte Dagbladet da hun besøkte Høyres landsmøte at hun «skremte ut» noen medarbeidere fra kulturdepartementet for å se stykket da det gikk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer