We med «Dinosauric Futurobic»

Stolt, om enn ikke så visjonær stonerrock.

We har liksom alltid vært en del av Oslo-scenen. Det heter seg at debutskiva deres, «In A Field Of Moose», kom i 1994. Men egentlig tror jeg de har eksistert mye lenger enn som så, kanskje helt siden tidenes morgen.

Med tida har de utviklet seg til å bli et solid stonerband med stor indre glød. På «Dinosauric Futurobic» maner de fram et sound som er kontant, seigt og psykedelisk. Det låter så gromt, så gromt av åpningslåta «Galactic Racetrack». Gitarist Don A. Dons briljerer på helt rette måten med variert og presist spill.

We klarer å få fram nyanser og dynamikk i en sjanger som ikke alt er rik på den slags. «Toothgottago» er en overraskende kjapp og energisk sak som kler bandet, introen på «Cosmic Bound» er en rein kosmisk nytelse mens «Antidote» er det nærmeste We kommer en lett popsingel (alt er relativt!).

Men de mangler likevel et visjonært løft i musikken sin. Det er som om gleden over å spille stonerrock fortsatt er større enn de kunstneriske ambisjonene. I lengden blir dessuten Thomas Felberg litt for stiv og tegneserieaktig som vokalist.