Web-tv redder Bokbadet

Etter at NRK droppet Bokbadet, har Bokklubben gått utradisjonelle veier og startet web-tv.

-  Dette er unikt i nordisk sammenheng. Jeg har aldri hørt at noen har gjort noe liknende tidligere, sier markedsdirektør Tore Nergaard i produksjonsselskapet Smartcom, som produserer sendingene for Bokklubben Nye Bøker.

Fra første Bokbad på Rockefeller den 31. august kan norske bokelskere se programmet ved å klikke seg inn på Bokklubbens hjemmesider. Dette gir dessuten mulighet til å se programmet direktesendt.

-  Suverent!

Det er første gang her i landet at en aktør som ikke er en mediebedrift sender egenproduserte web-tv-sendinger.

-  Bokklubben har skjønt at bredbånd er den kommende formidlingskanalen, sier Nergaard.

Blant de første forfatterne som skal på lufta i Boklubbens cyberspace, er Anne B. Ragde, som kom med boka «Eremittkrepsene» denne uka.Hun er sjeleglad for at Bokbadet fortsatt er tilgjengelig for folk rundt om i landet.

-  Dette er helt suverent! Lesere jeg møter, sier de er svært glade for at Bokbadet fortsatt blir sendt.

Kjente ansikter

 BADER I CYBERSPACE: Bokaktuelle Anne B. Ragdes opptreden i høstens første Bokbad blir tilgjengelig på Bokklubbens nye web-tv. Foto: Scanpix
BADER I CYBERSPACE: Bokaktuelle Anne B. Ragdes opptreden i høstens første Bokbad blir tilgjengelig på Bokklubbens nye web-tv. Foto: Scanpix Vis mer

B. Ragde tror sendingene kan bidra til at flere eldre også vil skaffe seg Internett: -  Jeg ser hvor mye glede moren min har av Internett, og tror dette gjelder for de fleste eldre.

Anne Grosvold forsvant fra Bokbadet sammen med NRK. Utover høsten skal det derfor brukes ulike programledere. PR-sjef i Bokklubben Nye Bøker, Marit Borkenhagen, vil foreløpig ikke gå ut med navnene på programlederne, men sier at det vil være kjente ansikter. Bokklubben har heller ikke avgjort om de på sikt skal finne én fast programleder.