Harvey Weinstein:

Weinstein-selskap konkurs: - Takk til de modige sjelene som sto fram

Opphever samtidig Harvey Weinsteins taushetsavtaler.

OMSTRIDT: Harvey Weinstein har blitt oversvømt av anklagelser om seksuell trakassering det siste halvåret. Nå har et av hans selskaper slått seg selv konkurs. Foto: Richard Shotwell / NTB scanpix
OMSTRIDT: Harvey Weinstein har blitt oversvømt av anklagelser om seksuell trakassering det siste halvåret. Nå har et av hans selskaper slått seg selv konkurs. Foto: Richard Shotwell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det aller meste raknet for filmmogulen Harvey Weinstein (66) i fjor - og slik ser det ut til å fortsette. Bare fire måneder etter at de første anklagene om seksuell trakassering tikket inn, har et av hans selskaper nå slått seg selv konkurs.

Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet, ifølge Variety

The Weinstein Company har vært truet av konkurs siden det ble avslørt hvordan filmmogulen i en lengre periode skal ha trakassert og forgrepet seg på kvinner i filmbransjen.

I UNÅDE: Jennifer Lawrence er en av skuespillerne som har rast mot Harvey Weinsteni. Her fotografert sammen i 2013. Foto: NTB scanpix
I UNÅDE: Jennifer Lawrence er en av skuespillerne som har rast mot Harvey Weinsteni. Her fotografert sammen i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tar avstand

Samtidig tar selskapet avstand fra handlingene til Harvey Weinstein og omtaler blant annet ofrene som «modige».

- Selskapet takker de modige individene som til nå har stått fram. Stemmene deres har inspirert til en bevegelse for forandring over hele landet og rundt om i verden, heter det blant annet i pressemeldingen.

Tidligere har Weinstein benyttet seg av taushetserklæringer for å legge en demper på anklagene. Nå er også disse opphevet.

- Siden oktober har det blitt rapportert at Harvey Weinstein har brukt taushetsavtaler som et hemmelig våpen for å tie anklagerne. Fra nå av er disse «avtalene» opphevet, presiseres det.

- Viktige steg

I pressemeldingen heter det også at «ingen skal være redde for å snakke ut eller bli tvunget til tie».

- I dag har selskapet tatt viktige steg for rettferdighet overfor ofre som har blitt tiet av Weinstein.

Det er likevel fremdeles muligheter for at selskapet kan leve videre.

Ifølge Deadline har Latern Capital Blant bydd på konkursboet. Prislappen skal ligge et sted mellom 300 og 320 millioner amerikanske dollar.

Fortsetter etterforskningen

I februar ble det kjent at staten New York saksøker Harvey Weinstein og The Weinstein Company for å ikke ha beskyttet sine ansatte.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

New Yorks statsadvokat, Eric T. Schneiderman, anklaget Weinstein, hans bror Bob Weinstein og Weinstein Company for systematisk trakassering av kvinner.

Den gang slo Harvey Weinsteins advokat, Ben Brafman, tilbake mot anklagene.

- En rettferdig og troverdig etterforskning av statsadvokaten vil vise at mange av påstandene mot Harvey Weinstein er grunnløse, hevdet Brafman.

Samtidig som konkursen ble kjent, understreker statsadvokat Schneiderman at nyheten på ingen måte vil bremse etterforskningen av sexanklagene.

- Vi vil fortsette å kjempe for ofrenes interesser gjennom konkursprosedyrene, sier han.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer