Harvey Weinstein:

Weinstein-selskap konkurs: - Takk til de modige sjelene som sto fram

Opphever samtidig Harvey Weinsteins taushetsavtaler.

OMSTRIDT: Harvey Weinstein har blitt oversvømt av anklagelser om seksuell trakassering det siste halvåret. Nå har et av hans selskaper slått seg selv konkurs. Foto: Richard Shotwell / NTB scanpix
OMSTRIDT: Harvey Weinstein har blitt oversvømt av anklagelser om seksuell trakassering det siste halvåret. Nå har et av hans selskaper slått seg selv konkurs. Foto: Richard Shotwell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det aller meste raknet for filmmogulen Harvey Weinstein (66) i fjor - og slik ser det ut til å fortsette. Bare fire måneder etter at de første anklagene om seksuell trakassering tikket inn, har et av hans selskaper nå slått seg selv konkurs.

Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet, ifølge Variety ​

The Weinstein Company har vært truet av konkurs siden det ble avslørt hvordan filmmogulen i en lengre periode skal ha trakassert og forgrepet seg på kvinner i filmbransjen.

Tar avstand

Samtidig tar selskapet avstand fra handlingene til Harvey Weinstein og omtaler blant annet ofrene som «modige».

- Selskapet takker de modige individene som til nå har stått fram. Stemmene deres har inspirert til en bevegelse for forandring over hele landet og rundt om i verden, heter det blant annet i pressemeldingen.

Tidligere har Weinstein benyttet seg av taushetserklæringer for å legge en demper på anklagene. Nå er også disse opphevet.

- Siden oktober har det blitt rapportert at Harvey Weinstein har brukt taushetsavtaler som et hemmelig våpen for å tie anklagerne. Fra nå av er disse «avtalene» opphevet, presiseres det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer