Ringenes Herre:

Weinstein skal ha truet med å la Tarantino regissere «Ringenes Herre»

Den tidligere Hollywoodmogulen ville at det bare skulle lages en enkeltstående «Ringenes Herre»-film.

FILMSUKSESS: Harvey Weinstein, som etter #metoo-kampanjen ble kastet ut av sitt eget selskap, truet regissør Peter Jackson med å bytte ham ut hvis han ikke kun laget en «Ringenes Herre»-film. FOTO: NTB Scanpix
FILMSUKSESS: Harvey Weinstein, som etter #metoo-kampanjen ble kastet ut av sitt eget selskap, truet regissør Peter Jackson med å bytte ham ut hvis han ikke kun laget en «Ringenes Herre»-film. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge den nye boka « Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth», var den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein svært kritisk til at «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson skulle lage flere filmer ut av J.R.R. Tolkiens kjente bok.

Weinstein skal ha truet regissør Peter Jackson med at han ville bytte ham ut med en annen stjerneregissør, Quentin Tarantino, hvis han ikke endret visjonen sin, og laget en enkelt film på to timer.

Ifølge boka, mente Weinstein at Jackson hadde «sløst bort» 12 millioner dollar på å utvikle et manus for to filmer, skriver The Guardian.

- Harvey sa, «Enten gjør du dette eller så gjør du det ikke. Da er du ute». Og jeg gjorde Quentin klar til å regissere filmen, forteller Ken Kamins, en av produsentene som jobbet for Weinstein, i boka som er skrevet av Ian Nathan.

Ville fjerne mye av handlingen

Jackson skal ha fått et notat fra Weinstein-selskapet Miramax, datert 17. juni 1998, som detaljert beskrev en «mer radikal, strømlinjeformet tilnærming» til filmen.

Dette ville gjøre det mulig å fortelle historien i én enkelt film. Men det betydde at Helmsdjupet ville blitt kuttet, Eowyn ville erstattet Faramir som Boromirs søster, Balrogene ville forsvunnet og til og med trollmannen Sarumanns rolle ville vært i fare, ifølge nettstedet Stuff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer