Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harvey Weinstein

Weinsteins selskap solgt: Kvinnene skviser ham ut

Investor Maria Contreras-Sweet sier at målet er å bygge opp et filmstudio ledet av et styre med kvinner i flertall.

MISTET SELSKAPET: Harvey Weinsteins produksjonsselskap er solgt. Foto: AFP / NTB scanpix
MISTET SELSKAPET: Harvey Weinsteins produksjonsselskap er solgt. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En investor som ønsket å kjøpe Harvey Weinsteins produksjonsselskap, har blitt enig med myndighetene om å kjøpe selskapets aktiva i stedet.

Maria Contreras-Sweet, som tidligere har jobbet for daværende president Barack Obama, leder en investorgruppe som ønsket å kjøpe The Weinstein Company.

Den tidligere så mektige filmmogulen ble kastet ut av sitt eget selskap etter at en rekke kvinner har beskyldt ham for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

TAR KONTROLL: Maria Contreras-Sweet leder investorgruppen som nå kjøper filmprodusenten Harvey Weinsteins filmselskap. Foto: Ap / NTB scanpix
TAR KONTROLL: Maria Contreras-Sweet leder investorgruppen som nå kjøper filmprodusenten Harvey Weinsteins filmselskap. Foto: Ap / NTB scanpix Vis mer

En avtale om å kjøpe selskapet ble stanset fordi statsadvokaten i New York frykter et salg kunne føre til at det ikke lenger ville være penger igjen i selskapet til å betale eventuelle erstatninger til kvinner som har gått til søksmål.

Contreras-Sweet sier hun nå har kommet fram til en avtale med statsadvokaten. I stedet for å kjøpe selskapet, får hun kjøpe innmaten og starte et eget selskap.

Verken The Weinstein Company eller statsadvokatene har kommentert avtalen som nå skal være på plass.

Ledes av kvinner

Uttalelsen om den nye avtalen kommer dagen etter at selskapet varslet at det ville begjære opphør og la skylden på investorgruppen for at det ikke ble noe salg.

Contreras-Sweet sier målet er å bygge opp «et filmstudio ledet av et styre med kvinner i flertall, redde rundt 150 arbeidsplasser, beskytte de mindre selskapene som har penger til gode og skape et erstatningsfond».

Hun sier videre at det nye selskapets styre står for «den beste praksisen innen selskapsledelse og åpenhet» og er «den beste mulige veien videre for å støtte ofre og beskytte de ansatte».

Hun kom ikke med nærmere opplysninger om avtalen, men investorgruppen skal nylig ha tilbudt en halv milliard dollar for å kjøpe hele selskapet.

Det er fortsatt ikke klart hva som vil skje med de ferdigproduserte filmene som har blitt liggende på hylla mens skandalen rundt Weinstein har utviklet seg. Dette er filmer med stjerner som Benedict Cumberbatch, Rooney Mara og Robert De Niro.

Gyllen sofa

I forkant av helgens Oscar-utdeling er det satt opp en gullstatue av Weinstein sittende i morgenkåpe på en sofa, med tittelen «Casting couch».

Navnet henspiller på en sofa på kontoret til mektige personer i blant annet filmindustrien, der det holdes personlige møter med forventning eller krav om seksuelle tjenester i bytte mot roller, jobber eller forfremmelser.

GULLSOFA: Harvey Weinstein blir «hedret» med et satirisk kunstverk i forbindelse med helgens Oscar-utdeling. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB scanpix
GULLSOFA: Harvey Weinstein blir «hedret» med et satirisk kunstverk i forbindelse med helgens Oscar-utdeling. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB scanpix Vis mer

Anklagene mot Weinstein satte for alvor fart på metoo-kampanjen, som har rettet søkelyset mot seksuell trakassering og maktmisbruk, først i Hollywood, men siden i en rekke bransjer og deler av samfunnslivet både i USA og i resten av verden, inkludert Norge.

Fembarnsfaren Weinstein etterforskes av politiet i Los Angeles, New York og London. Han avviser enhver anklage om at han skal ha hatt sex med noen uten samtykke. Han behandles for tiden for sexavhengighet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!