Weldons sønn tatt med narko

LONDON (Dagbladet): Den britiske forfatteren Fay Weldon (66) er blant kjendisene som stiller seg bak en kampanje for legalisering av cannabis i Storbritannia. Samtidig sitter sønnen Tom (27) fengslet for besittelse av ecstasy i Nederland.

Fay Weldon har alltid holdt sitt privatliv langt unna pressen, men historien om sønnen som er dømt til tre års fengsel for besittelse av 15000 ecstasy-tabletter, greide hun ikke å skjule.

Tom Weldon var på biltur i Nederland sammen med to venner da de ble stoppet av politiet. I bilen fant politiet de 15000 tablettene.

Tom Weldon hevder han ikke kjente til at tablettene var i bilen, men ble likevel dømt til tre års fengsel.

- I dårlig selskap

- Jeg fikk ikke vite noe før lenge etter at han var arrestert. Jeg var bekymret fordi jeg ikke hadde hørt noe fra ham, og så plutselig fikk jeg en telefon fra en hollandsk advokat som fortalte hva som hadde hendt, forteller Fay Weldon til Daily Mail.

Hun har valgt å støtte sønnens kamp for å renvaske sitt navn, og hun hevder han hadde havnet i dårlig selskap.

- Ironisk nok har fengselsoppholdet gjort ham godt. Han har oppdaget sitt kunstneriske talent, og han har lært seg å strukturere livet. Fengsel er slett ikke et så dårlig sted å være, sier Fay Weldon til avisa.