Wenche Andersen

I mylderet av tv-kokker trer Wenche fram som en smilende mamma som gir morgentrøtte nordmenn en myk start på dagen i TV2s «God morgen, Norge!». Hun liker derimot ikke å bli stemplet som bare en koselig husmor. Med full kontroll over det meste, lever livsnyteren etter mottoet «ja takk, begge deler».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Skal jeg steke vafler? Dere må jo ha mat mens vi prater! Wenche Andersen har knapt ryddet vekk en Janssons fristelse fra dagens opptak før vaffeljern og stearinlys settes på bordet. Urteduftene er ennå framtredende i det lille trehuset i Sandvika der opptakene til «Wenches kjøkken» foregår. Her har kokka og kostholdsøkonomen laget i overkant av 800 matretter siden «God morgen, Norge!» startet opp for fire år siden.

- Jeg blir ikke sulten etter å ha stått i matosen i studio. Men jeg tar det igjen seinere, det ser du jo på meg, jeg er jo ikke akkurat underernært, klukker kokka.

HUN HAR GÅTT MATVEIEN

fra A til Å med glede, med Telemarks mattradisjon i årene. Som barn ventet hun utålmodig på neste måltid før det første var fortært, og tegnet blomsterkranser rundt oppskriftene i heimkunnskapsboka. Utdannet som kostholdsøkonom og kokk har hun vært kjøkkensjef på forskjellige sykehus, husmor på et hjem for enslige mødre, matskribent i Kvinner og Klær og Mat og Drikke, jobbet i Opplysningskontoret for kjøtt og nå sist som tv-kokk. Wenches arbeid med mat har også gitt henne en pris for å fremme god norsk mattradisjon. Hennes oppfatning av og interesse for mat er uløselig knyttet til omsorg, noe alle som er i nærheten av Wenche har fått merke. De fleste kollegene har gått opp et par kilo som resultat av hennes raushet over grytene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer