Wenche Foss hyllet i Royal Albert Hall

LONDON (Dagbladet): - Det var en stor opplevelse. Men jeg tror nok at det blir min første og siste opptreden i The Royal Albert Hall, sier Wenche Foss (83) etter debuten på den berømte London-scenen i går kveld.

Etter forestillingen løp Wenche Foss over scenen og høstet stor applaus for sin rolle som Mor Aase i konsertversjonen av Peer Gynt.

Etterpå sa hun at hun hadde gruet seg, fordi Royal Albert Hall er så stor at den minnet henne om Colosseum i Roma, hvor de kristne ble henrettet.

- Jeg løp over scenen fordi jeg ville vise at jeg ikke var gammel, forteller Wenche Foss til Dagbladet.

Godt fornøyd

Hun var godt fornøyd med forestillingen, og med dansken Bo Skovhus, som etter Wenches mening gjorde det godt som Peer Gynt. Fornøyd med forestillingen var også Sverre Anker Ousdal.

- Det er flott å få opptre i Proms og i Royal Albert Hall, begge deler er første gang for min del, sier Ousdal etter konserten.

- Jeg har sett The Proms på TV, særlig den siste konserten når alle synger «Land of Hope and Glory». Konsertversjonen av Peer Gynt-musikken med norske tekster fungerer også bra og Simon Callow oversetter tekstene til engelsk. Han snakker om norske fjell og om Dovregubben og gir oss god Norgesreklame, fortsetter Ousdal.

Verdens største

The Proms er verdens største konsertarrangement, med 73 konserter fra 20. juli til 15. september. Royal Albert Hall tar 5000 tilhørere og mange konserter vises i fjernsynet eller sendes på radio slik at de når ut til millioner av lyttere og seere.

Orkesteret som medvirket i går var Göteborg-symfonikerne.

Spesielt forhold

Denne versjonen er blitt spilt i London to ganger før, en gang med engelske skuespillere. Nytt denne gangen var at vi fikk tekstutdragene på norsk med norske skuespillere og Simon Callow som oversatte og forklarte sammenhengen.

Det var 5000 mennesker i salen og BBC TV gjorde opptak og skal sende konserten.

NORSK I ROYAL ALBERT HALL: Suksess i London i går kveld for Sverre Anker Ousdal og Wenche Foss.Foto: KEITH HAMMETT