I FØRERSETET: Etter et tøft år med brystkreftoperasjon er Wenche Myhre klar for artistlivet igjen, og tar plass bak rattet i sin MG. St. Hans-helga opptrer hun i Kiel, og 1. juni åpner popmuseet Rockheim utstillingen «Wenches verden». Foto: Anders Grønneberg
I FØRERSETET: Etter et tøft år med brystkreftoperasjon er Wenche Myhre klar for artistlivet igjen, og tar plass bak rattet i sin MG. St. Hans-helga opptrer hun i Kiel, og 1. juni åpner popmuseet Rockheim utstillingen «Wenches verden». Foto: Anders GrønnebergVis mer

Wenche Myhre trosser den alvorlige sykdommen

Nekter å la seg knekke av kreften. Nå havner hun på museum - og gjør seg klar for comeback etter sykdommen.

Den 64 år gamle artisten ble i fjor rammet av en alvorlig sykdom, og ble operert for brystkreft.

Det er snart et år siden hun sist sto på en scene, og nå kjemper hun seg tilbake.

Fremdeles sykemeldt - Jeg trener hver dag og håper at jeg skal komme i form og være klar til sommeren, sier Wenche Myhre.

Norges første internasjonale popstjerne ser uforskammet opplagt ut der hun ankommer i sin engelske MG-kabriolet fra 60-tallet.

- Jeg er sykmeldt fram til sommeren.

- 22. juni skal jeg ha min første konsert, i Kiel, på nesten et år. Jeg gleder meg, sier Die Wenche.

Jobber hardt Med god hjelp fra ektemannen Anders Eljas kjemper hun seg tilbake til en hverdag som aktiv artist.

PÅ MUSEUM: Wenche Myhre sammen med Terje Nilsen fra  Pop og rockmuseet Rockheim. I kofferten har hun antrekk fra 50 år tilbake.
PÅ MUSEUM: Wenche Myhre sammen med Terje Nilsen fra Pop og rockmuseet Rockheim. I kofferten har hun antrekk fra 50 år tilbake. Vis mer

- Jeg har begynt å pugge tekster. Må også trene stemmen. Jeg har ikke kondis nok til å gjennomføre en konsert, sier hun.

Wenche Myhre er sikker på at legene vil friskmelde henne, slik at hun kan gå i gang med både konserter og tv-show, som står på planen fra sommeren og utover.

Harald og Sonja Hun ser ikke på seg selv som en museumsgjenstand, selv om pop- og rockmuseet Rockheim i Trondheim vier henne stor oppmerksomhet med utstillingen «Wenches verden».

Kong Harald og Dronning Sonja åpner utstillingen, og tar med seg storhertug Henri av Luxemburg og hans kone Maria, som er på offisielt besøk.

- Det er en stor ære å havne på museum. Jeg har vært artist i over 50 år og holder fremdeles koken, sier Wenche.
Hjerte for Gaza Hun har bidratt til utstillingen med drakter og sceneantrekk hun har tatt vare på fra 60-tallet.

- Jeg lufter dem hvert år. Da barna var mindre, skjulte jeg dem - syntes de var for frekke.

Flyktningsituasjonen på Gaza har helt siden tidlig på 60-tallet opptatt henne.

STJERNE: I mer enn 50 år har Wenche Myhre vært stor stjerne. I bakgrunn ser vi nestorene i norsk platebransje og musikkliv, Arve Sigvaldsen (t.v) og Yngvar Holm.
STJERNE: I mer enn 50 år har Wenche Myhre vært stor stjerne. I bakgrunn ser vi nestorene i norsk platebransje og musikkliv, Arve Sigvaldsen (t.v) og Yngvar Holm. Vis mer

- Jeg spilte konserter og var med å samle inn penger til et sykehus der nede som har vært i drift i 45 år, og som har reddet tusenvis av barn.