Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wenche på alle kanaler

LILLEHAMMER (Dagbladet): Jula varer nesten helt til påske for Wenche Myhre, som i snøføyka i går avsluttet opptakene til et internasjonalt juleshow på tv. Samtidig sto et tysk tv-team parat til å lage portrettprogram om Die Wenche, som fortsatt er superstjerne i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtaleboka er som vanlig full, men Wenche trives med å pendle mellom Norge og Tyskland. Neste uke står sveitsisk tv for tur, og i mai blir hun med tv-teamet til Dubai. Nye tyske plateplaner har hun også, og det er ting på gang i Sverige. Wenche sysler dessuten med «morsomme planer» for Norge til høsten - uten at hun vil gå i detaljer. I hele desember skal hun på turné i Tyskland i forkant av juleshowet.

Maihaugen

- 1999 blir hektisk. Men jeg liker å jobbe intenst - og så får jeg det overstått. Når jeg gjør noe, så gjør jeg det fullt og helt, sier Wenche.

Hun står til livet i snø utenfor Øygarden på Maihaugen, som har vært base når hun de siste tolv dagene har fartet rundt i Lillehammer-området. Med et tv-team i hælene har hun skapt julestemning og norgesreklame på to språk. Nå gjenstår bare én sang. Den skal spilles inn i Lofoten.

NRK og tyske ZDF har gått sammen om et timelangt juleshow som skal sendes i alle tyskspråklige land i tillegg til Norge. Showet er laget parallelt i to versjoner, med tysk og norsk tale.

- Men Johnny Logan synger på tysk. Det var jeg som lærte ham det, sier Wenche, som i sin aller første julespesial også har med artister som fiolinisten André Rieu og Oslo Gospel Choir. I tillegg vil det bli både nisser og troll, kjerringslepp, innslag fra OL i 94 og mye mer.

Norgesreklame

- Det blir fin norgesreklame. Vi vil jo gjerne at turistene vender nesa nordover. Det er koselig å gjøre noe for landet, sier Wenche.

Grunnlaget for juleshowet er CD-en «Wenches jul», som er spilt inn både på tysk og norsk og som bare i Norge er solgt i 90000 eksemplarer. For å være sikre på nok lys og snø, måtte opptakene gjøres allerede nå. Men Wenche hadde ingen problemer med å lage julestemning i mars.

- Vi har omgitt oss med julepynt og nisser og troll. Dessuten - når vi kommer til Maihaugen, skjer det noe magisk. Her kunne nissene bodd.

VINTER OG SNØ: Wenche har vært på Maihaugen og forberedt et juleshow på både norsk og tysk de siste dagene.