Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Wenche tok regien

Wenche Foss lærte Simon Andersen hvordan han best burde parodiere henne.

SAMMEN PÅ SCENEN Under utdelingen av Komiprisen 2004 sto Simon Andersen og Wenche Foss sammen på scenen på Aker Brygge. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
SAMMEN PÅ SCENEN Under utdelingen av Komiprisen 2004 sto Simon Andersen og Wenche Foss sammen på scenen på Aker Brygge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

OSLO DOMKIRKE (Dagbladet): Siden 1992 har skuespiller Simon Andersen parodiert Wenche Foss. Aller mest applsus fikk han de gangene divaen selv var tilstede i salen. Så begeistret var Foss at hun tok med Andersen som sin dobbeltgjenger da hun i 2009 lanserte boka «Wenche Foss- diva og medmenneske».

- Lo så hun gråt - Han er den aller beste. Simon gjør det så bra, men så har han lært alt av meg da. Det er jeg som har vist han hvordan han skal åpne champagneflasken, sa en lattermild Wenche Foss til Side2 etter å ha ledd til hun gråt under premieren på Simon Andersen og Stig-Werner Moes sommershow i 2009.

I dag var skuespilleren tilsteder da Wenche Foss ble bisatt i Oslo Domkirke.

- Den siste uka har vært vemodig, men også veldig fin. Det har dukket opp mange flotte minner. Det må være en utrolig flott opplevelse for Fabian Stang og familien når de ser at de har hele Norge i ryggen, sier Andersen til Dagbladet.

Ble venner Han forteller at forholdet til Foss først var kollegialt.

- Vi var først kolleger, men det utviklet seg til et vennskap, sier Andersen.

- Det er jo en litt rar situasjon. Jeg er jo en av de få som har gått i skole for å parodiere Wenche, og hun tok jo regi på det også, forteller han.

BEGEISTRET: Wenche Foss var så begeistret for parodien at hun tok med Simon Andersen (tv.) som dobbeltgjenger under lanseringen av boka "Wenche Foss- diva og medmenneske" i 2009. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
BEGEISTRET: Wenche Foss var så begeistret for parodien at hun tok med Simon Andersen (tv.) som dobbeltgjenger under lanseringen av boka "Wenche Foss- diva og medmenneske" i 2009. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer

Wenche Foss uttalte flere ganger at hun syntes det var en ære å bli parodiert, og at Andersen var «bedre enn orginalen».

- Så lenge det gjøres med mye kjærlighet setter jeg pris på det, fortalte Foss til Side2.

TAR FARVEL: Simon Andersen utenfor Oslo Domkirke før bisettelsen mandag. Foto: Peder Ottosen.
TAR FARVEL: Simon Andersen utenfor Oslo Domkirke før bisettelsen mandag. Foto: Peder Ottosen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media