Wenche ut på ny turné

Wenche Foss har takket ja til Riksteatrets oppsetning av «My Fair Lady» i høst. Med 15 replikker skal hele landet erobres. - Jeg blir aldri lei av Norge, sier Wenche Foss.

5. september er det premiere i Tromsø på Frederick Loewes og Alan Jay Lerners klassiske musikal i Tromsø. Bjørn Skagestad og Cecilie Nerfront Thorgersen stiller i rollen som professor Higgins og Eliza Doolittle. Og ensemblet som skal turnere rundt om i Norge fram til midten av desember, får altså selskap av ingen mindre enn Wenche Foss.

- Ja, det er det jeg sier. Du blir aldri for gammel til slike ting. Det viktigste er at helsa holder, inni er du jo 17 likevel.

Kort inntreden

Nå er det ingen stormende hovedrolle fru Foss skal bekle. I rollen som fru Higgins framfører hun noe slikt som 15 replikker. Som hun gjorde i Den Norske Operas oppsetning for et par år tilbake. Operaen mistet den gang rent gangsynet i svimmel begeistring over å få stjernen, og de lagde digre forhåndsreklamer med henne. Hennes beskjedne rolle til tross. Forbrukerrådet kom på banen, og Operaen måtte beklage. Nå har det tippet andre veien igjen: Riksteatret har til nå ikke sagt et ord om Wenche Foss på rollelista .

Og nå sitter hun i sitt vel møblerte hjem med en to måneder lang turnéliste i fanget, og lurer på hvordan dette skal gå.

Erfaren

- Jeg husker jeg var på turné med Nationaltheatret på den tida Fabian skulle konfirmeres. På selve konfirmasjonsdagen var jeg på Dovre. Det var så vondt! Hvis nå et barnebarn skal konfirmeres, vil jeg altså stå fritt. Jeg blir nok ikke med på hele turneen, sier Wenche Foss.

sverre.gunnar.haga@dagbladet.no

PÅ'N IGJEN: Ny turné for Wenche Foss. Til høsten er hun fru Higgins i «My Fair Lady» igjen.