Anmeldelse: «Hver gang vi møtes - jubileum» på TV 2

Wenches frekkis

«Hver gang vi møtes» jubilerer i høst. Vi anmeldte låt for låt.

FREKKIS: Wenche Myhre setter gjestene bak bordet i forlegenhet når hun serverer en ny, frekk tekst til Madcons «Don't Worry» - på norsk . Bak står husgitarist Truls Hval. Alle foto: TV 2
FREKKIS: Wenche Myhre setter gjestene bak bordet i forlegenhet når hun serverer en ny, frekk tekst til Madcons «Don't Worry» - på norsk . Bak står husgitarist Truls Hval. Alle foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Forrige fredag i «Hver gang vi møtes- jubileum» ble ganske spesiell, siden Inger Lise Rypdal ble hedret med Kongens fortjenstmedalje. Hun er med en stund i kveld også, i likhet med Jonas Fjeld, OnklP, Admiral P, Odd Nordstoga og vertene Tshawe og Silya. Eva Weel Skram forlater Vestre Kjærnes gård, og inn kommer Wenche Myhre. Det ble mye følelser i kveld også. Og latter.

Wenches frekkis

Jonas Fjeld: «Prinsesse smil» (Åge Aleksandersen)

Terje Jensen fra Konnerud åpner med en sang Wenche fikk av Åge da hun feiret bursdag og skulle ut på 66-turné.

Teksten er ikke veldig dyp, og det er ikke en sang vi vil huske Wenche for. Jonas er ærlig. Han synes den er litt for mye rock’n’roll og ønsker å lage en varmere versjon. Det klarer han – med et dempet og enkelt, nesten litt tilbaketrukket komp. Kanskje passer den til og med bedre til Jonas. Det er ikke noe å si på formidlingen. Men spennende? Ikke denne versjonen, heller, men en hyggelig start på kvelden.

Wenches frekkis

Tshawe Baqwa: «Alltid der» (Kenya Kristin Emiliudottir / Makeda / Lars Henrik Berhane Westerlund / Philip Boardman)

Oj, her renner tårene før Tshawe kommer igang – både hos ham og hos Admiral P, som mistet moren sin til kreft i februar.

Philip, som han egentlig heter, skrev den til mora før hun gikk bort etter lang tids sykdom, og både hun og sangen betyr mye for ham. Det tar Tshawe vare på i sin beste tolkning så langt i «Hver gang vi møtes». Han legger sjela si i den, for å ty til en kllisje.

Av eller annen grunn har han oversatt teksten til engelsk, og den blir litt mindre personlig. Men sterk er den, uansett språk. Han legger inn en ekstra dimensjon i et lengre forspill av den fra TV 2s side navnløse flamencogitaristen Per Einar Watle, som setter en helt spesiell stemning før Tshawe legger den over i den reggae-gata der Admiralen trives best. Sånn sett blir den en fin hyllest til «brorsan» også, og ikke bare mora. Truls Hval setter punktum men en velplassert gitarsolo. Også OnklP har mistet mora si, så dette blir rørende for alle.

Wenches frekkis

Silya: «Alt på stell» (Johnny Engdal Silseth / Mats Lie Skåre / Pål Tøien)

Silya har valgt en sang som ble skapt etter samtaler under forrige opphold på Vestre Kjærnes gård. Pål «OnklP» har fått ting på stell i løpet av de fem åra som er gått etter at programmet ble sendt, blant annet har han fått ei datter som nå er tre år. Timingen for denne låten er med andre ord god.

Det er sjelden lett å synge noe som opprinnelig er en rap, og Silya lander på en slags mellomting. Hun har også «tukla» litt med teksten, men ikke for mye. Det er veldig mye bandets låt, med bass og gitar som en turbomotor i bunnen. Silya klarer som vanlig å løfte den med sin vokal, og hennes versjon tar av i takt med energien mot slutten. Men sjøl om OnklP kaller henne et fyrverkeri, blir Silyas versjon både bleik i starten og en smule masete i forhold til originalen til Jaa9 og OnklP.

Wenches frekkis

Wenche Myhre: «Don’t Worry» (Tshawe Baqwa / Ray Dalton / Yosef Wolde-Mariam / Geralde Jacop Sandell / Johnny Severin)

«Når jeg blir 66 har jeg tenkt å frike ut», sang Wenche Myhre. Hun har sikkert gjort det før også, men kanskje aldri mer overbevisende enn som en råtøff 73-åring på Vestre Kjærnes gård.

Dette er et musikalsk geriljaangrep, annonsert som en blanding av hardrock og heavy metal. Wenche (eller noen andre) har skrevet om hitlåten til Madcon og Ray Dalton til norsk, og lagt inn mye rå og frekk «gamlishumor». Pillene må være blå, og «hekker» rimer på «Max Mekker». Tshawe gjemmer seg bak stolen i ren forlegenhet og vil kaste vann på ilden, og OnklP føler at han har opplevd noe veldig privat med Wenche og må ha en sigg!

Dette er først og fremst et shownummer, for Wenche gjør nemlig som hun vil! Inn på V-gitar: Hans Aaseth, sist sett i husbandet Hans Orkester på «Allsang på grensen». Her er det Wenche som er på grensa. Det kunne fort blitt patetisk, og hun sliter litt med å få med seg alle orda, spesielt i den litt heseblesende rappen på tampen, men med så mye sjølironi og energi havner hun absolutt innafor. Masete? Ja, da, men dette er jo bare moro, med stor underholdningsverdi! Som hun sjøl synger: «Gamla går i spinn». Respekt!

Wenches frekkis

Odd Nordstoga: «Bury Me With My Guitar On» (Terje Jensen / David Ashton Wilson)

Odd nærmest beklager at han ikke har gjort noe «revolusjonært» med denne låten fra Jonas Fjelds album med Judy Collins, «Winter Stories», som toppet Billboards bluegrass-liste i USA. Det er jo langt på vei hans sjanger, dette. Men – han har oversatt låten til norsk og kalt den «Legg meg ned i grava med gitaren på». Eller noe sånt. Og - det er revolusjonært nok!

Odd har inntatt rollen som Lucky Luke, og gjør om låten til Terje/Jonas og Chatham County Lines Dave Wilson til en herlig country- og bluegrasslåt. Det siste elementet ivaretas særlig av den lokale banjohelten Terje Kinn. Marie Klåpbakken har en fin andrestemme og Odd serverer en godkjent gitarsolo på kassegitaren. Det swinger rett og slett djevelsk bra. Denne bør rett og slett radiolistes!

Wenches frekkis

OnklP og Admiral P: «Kveldssong for deg og meg» (Odd Nordstoga / Ragnar Hovland)

«Nå i hvert fall du skal høre to griser hyle», sier Admiralen. Det er altså litt av en sang han og Onkel har tatt på seg å tolke, men de gjennomfører med store doser smittsom sjarm. Det blir full fest!

Odds hit fra 2004 ble av en eller annen merkelig grunn ikke tolket da Odd var med i den siste ordinære utgaven av «Hver gang vi møtes» tidlig i år, men her kommer den altså i all sin prakt i jubileumsutgaven. OnklP synger penere enn jeg kanskje har hørt ham før. Som forventet har de to også lagt inn rap-elementer, med ny tekst, og det kler faktisk denne sangen godt. Det blir unektelig litt «Sommerfuggel»-vibber her. Til slutt danser hele selskapet, til og med Jonas Fjeld, og det må jo være et godt tegn. Blir det en telefon fra «Skal vi danse» nå, Odd?

«Hver gang vi møtes» er tilbake på TV 2 neste fredag, da med flere nye gjester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer