Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wenches Gran Prix

I går fikk Wenche Myhre hogd grana i hagen og sørget slik for det norske juletreet på Brandenburger Tor. Men Wenche byr ikke bare på gran og gratis grøt. Hun har en plate å selge. Det er jo jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var rein idyll da Wenche Myhre inviterte til vinterselskap på Nesøya i går med gjester, venner, nisse - og presse.

Hvert år sender Norge et juletre til Tyskland, som vanligvis hentes fra skogene i Frogn. I år hadde det seg tilfeldigvis slik at Wenche hadde et 78 år gammelt tre i hagen hun ville bli kvitt. Sånt blir det vinterselskap av.

Partyplate

Men er ikke også Wenches nye plate ute nettopp i disse dager?

Jo da, kan Wenches assistent Anne Schinrud fortelle. Og:

- «Du og jeg og vi to» er en skikkelig partyplate. For barn.

Mellom hvite lyktestolper og toppløse trær, myldrer det av smånisser, hunder med naboer, ordførere og presse. De fleste har blikket stivt festet på den massive grana, og ser kanskje for seg hvordan ting kan gå galt med Wenches hvite trevilla, der den står bak julenek og fakler. Hvis de da ikke stirrer på det store blå bassenget og heller ønsker seg et poolparty.

Oh, Tannenbaum

Bror Reidar Myhre, kjæreste Anders Eljas og Frelsesarmeen er blant de muntre musikanter. I tillegg til Wenche selv, da, for noen smakebiter får vi jo. På Wenche-plata.

En representant fra den tyske ambassaden takker og bukker for Brandenburger Tors nye Tannenbaum. Han sier han ikke kan tenke seg noe norsk som er større i Tyskland enn Wenche Myhre og Mette-Marit, og at det dermed er ekstra gildt å få nettopp denne grana.

Wenche selv spretter blidt omkring, men snakker også litt om alt det triste som skjer i verden i dag.

- Det er for treet vi er her i dag, sier hun om gaven, som visstnok veier godt over to tonn. Vi advares mot å trå for nære, så alle tar et skritt bakover, bortsett fra pressen som tar ti forover.

- Litt rart

Mannen med motorsaga går brummende til verks. Så var det gjort.

- Litt rart å se det henge der i heisekrana, sier Wenche vemodig. Treet har tross alt vært til stede de 33 åra hun har bodd der. Nå står bare stubben igjen. Den egner seg imidlertid glimrende for posering, så Wenche og fotografene tar plass. Så synger stjernen om hvor glad hun er hver julekveld.

I dag ligger Wenches julegave i Kielferjas mage, med stø kurs mot Brandenburger Tor. Så blir det jul i år, også.

GRØT, GRAN OG SHOW: Wenche Myhre ga bort grana i hagen til Brandenburger Tor og bød på grøt - og ny plate. Så da troppet Fron-ordfører Ruth L. Brekke opp - og et knippe musikanter. Og pressen...Foto: JEANETTE LANDFALD
Hele Norges coronakart