Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gutt med uhelbredelig kreft fikk spille «Fallout 76»

Wes (12) med uhelbredelig kreft fikk sitt siste ønske oppfylt da spillselskapet kom på besøk

- De timene gjorde ham lykkeligere enn du kan forestille deg.

FALLOUT 76: Da Wes fikk beskjed om at sykehuset måtte stoppe behandlingen, begynte han å gråte fordi han ikke kom til å få spille «Fallout 76». Da spillselskapet bak spillet fikk høre dette, kom de på besøk med en forhåndskopi av spillet. Foto: Privat
FALLOUT 76: Da Wes fikk beskjed om at sykehuset måtte stoppe behandlingen, begynte han å gråte fordi han ikke kom til å få spille «Fallout 76». Da spillselskapet bak spillet fikk høre dette, kom de på besøk med en forhåndskopi av spillet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wes (12) fikk den nedslående nyheten allerede da han var fem år gammel. Han hadde fått nevroblastom, en svulstsykdom som oppstår hos spedbarn og barn i en del av nervesystemet.

I sju år har han levd med sykdommen. Så, etter sju år med kjemping og utallige flyturer mellom New York og hjemstedet deres, et par timers flytur unna får familien den triste beskjeden.

HJELM: Wes fikk også sin helt egen versjon av den beryktede hjelmen fra spillet. Foto: Privat
HJELM: Wes fikk også sin helt egen versjon av den beryktede hjelmen fra spillet. Foto: Privat Vis mer

Legene kunne ikke gjøre noe mer for Wes. Sykdommen var for alvorlig, og de var nødt til å avslutte behandlingen. Han har ikke lenge igjen, fortalte de.

Bethesda på besøk

Facebook-siden «Wes' Fight Against Neuroblastoma» har foreldrene delt kampen til Wes med 30 000 engasjerte følgere. De har oppdatert om sykdomsforløpet gjennom flere år. Det var her familien delte nyheten om at behandlingen nå var stoppet, og at sykdommen var uhelbredelig.

Det var også her de delte nyheten som kom ikke lenge etterpå, da spillselskapet Bethesda plutselig dukket opp på døra hos familien.

Noen dager etter at Wes fikk vite at de måtte avslutte behandlingen, hadde han nemlig begynt å gråte fordi han ikke fikk spilt «Fallout 76», et spill han hadde forhåndsbestilt allerede i juni, men som ikke blir lansert før i november.

Artikkelen fortsetter under videoen.

RASER: Det er ikke lenge til «Fallout 76» endelig er ute. Emilie forteller om alt vi vet så langt, og om hvorfor fansen raser mot spillselskapet Bethesda. #fallout76 #bethesda #multiplayer Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet... Vis mer

I flere dager hadde han klaget over dette til foreldrene. Gleden var derfor stor da Bethesda, spillselskapet bak «Fallout 76», dukket opp på døra med en tidlig kopi av spillet, så Wes kunne få prøve det før det havnet i butikkhyllene.

Dermed er Wes den første i verden, foruten spillselskapets egne ansatte, som har fått prøve det etterlengtede spillet.

Verdifulle timer

Matt Grandstaff, som jobber i Bethesda, kjørte fire timer for å komme på besøk til familien. Med seg hadde han også en egen versjon av den beryktede hjelmen fra spillet, signert av Todd Howard, lederen for spillselskapet.

- Han tilbrakte dagen hos oss, mens han så på Wes spille. Selv om Wes ikke får beholde spillet ettersom det er så lenge til det skal publiseres, gjorde disse timene ham lykkeligere enn du kan forestille deg, skriver moren på Facebook-siden, før hun legger til:

- En stor takk til Bethesda som snudde seg rundt for å oppfylle drømmen hans. Det betyr alt i hele verden, både for ham, og for oss.

Wes (12) er nå hjemme hos familien, og behandlingen er avsluttet. De vet ikke hvor lang tid han har igjen.

Hold deg oppdatert på gaming ved å følge Dagbladet Spill på Youtube!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!