- Wesensteen-humoren er død

Yngre komikere slår tilbake mot Rolv Wesenlunds angrep på den såkalte ny-humoren. - Wesenlund er en gammel, gretten og bitter gubbe. Ingen har vel ledd av ham siden Fleksnes, sier Espen Thoresen.

Gir rødt kort

- Wesensteen-humoren har vært død i 15 år. Ingen ler av Wesenlund lenger, og hvis noen gjør det, så er det ufrivillig. Harald Heide-Steen jr. turnerer fremdeles med «Ubåtkapteinen». Det er tragisk, sier standup-er, radio- og tv-komiker Espen Thoresen . Han hevder at dagens humorister ikke sparker nedover, men anklager Chat Noir-generasjonen for nettopp å gjøre det. Thoresen omtaler Dag Frøland-skolen som spydig og simpel i måten å ta folk på.

- Wesenlund er ikke interessant for markedet lenger, så det er bare å la ham stå på sidesporet og sutre.

- Hvis ikke Wesenlund vet forskjell på revyvitser og standup-humor, og at det er to forskjellige ting, bør han drive bedre research, sier Thoresen.

Leit

Parhestene Bård Tufte Johansen og Harald Eia plasserer seg på skuldrene til Rolv Wesenlund.

- Det er de gamles rett å refse oss unge. Når jeg blir 70, da skal det komme mange bøker, gett, sier Tufte Johansen.

I kjent ironisk ordelag legger Eia ut om hvor leit han synes det er at Wesenlund ikke liker humoren deres.

- Det er vel en miks av Otto (Jespersen, journ. anm.), oss og dagens stand up-ere han tenker på. Kanskje han har rett. Wesenlund var jo rock'n'roll en gang. Dumt at han ikke liker oss, nei, jeg tror han gjør det likevel, sier Eia.

Komikeren Otto Jespersen er glad for at det er plass til de fleste komikere, og lar seg ikke provosere av Wesenlunds utspill. Han mener at hver generasjon har sin humor.

- Jeg føler meg ikke spesielt truffet av Rolv Wesenlunds harang om dagens humor. Hvor gammel er han egentlig? 70 år? Det hadde vært mer overraskende om han hadde skrevet en hyllest til vår generasjons humor. Men jeg har stor respekt for Wesenlund, sier Jespersen.

Robert Stoltenberg, som for tida serverer morsomheter i programmet «Café» på NRK 1, er uenig med Wesenlund.

- Jeg er ikke enig med ham. Dagens humorister har et tøffere språk og skarpere brodd. Snill humor er kjedelig.

- Jeg har stor respekt for Wesenlund. Han er en glimrende komiker, men jeg synes han mangler en erkjennelse av at samfunnet har forandret seg de siste åra, sier

Rigmor Galtung , standupkomiker og nå tilknyttet NRKs «Alltid moro»-program. Hun mener de eldre humoristene har en konservativ holdning, og at det hadde vært bedre om de eldre og de yngre var mer åpne mot hverandre. Hun trekker fram Jon Skolmen som et eksempel på en fra den eldre garde humorister som klarer å fornye seg. Om boka «Dett var Dett!» sier Galtung:

- Det høres ut som om du er litt ferdig når du sier det slik. - Wesenlund burde heller være glad for at humormiljøet har en oppsving nå, sier Dagfinn Lyngbø.

SLÅR TILBAKE: Espen Thoresen fikk se Wesenlunds bok i går. - Wesenlund er ikke interessant for markedet lenger, så det er bare å la ham stå på sidesporet og sutre.