Wesley Snipes (53) vil bli vampyrjeger igjen

«Blade» kan dukke opp i kommende superheltfilmer fra Marvel.

VAMPYRJEGER: Wesley Snipes i rollen han foreløpig har spilt i tre filmer, som vampyrjegeren Blade. Foto: NTB Scanpix
VAMPYRJEGER: Wesley Snipes i rollen han foreløpig har spilt i tre filmer, som vampyrjegeren Blade. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): 53 år er ingen alder for en vampyrjeger, særlig ikke hvis du er halvt vampyr selv.

Wesley Snipes (53) har spilt rollen som den fåmælte og hardtslående vampyrjegeren Blade gjennom tre filmer, den første fra 1998.

Selv om kritikernes entusiasme stilnet mer for hver av filmene, med foreløpig bunnpunkt for «Blade Trinity» fra 2004, kan det være duket for en gjenoppliving av Snipes' karakter, som i utgangspunktet er basert på en Marvel-tegneseriefigur.

- Vi ser verdien I et nylig intervju med Huffington Post sier Snipes selv at han har diskutert muligheten for et comeback. I så fall blir det som en av karakterene i Marvels etter hvert så brede superheltunivers, og muligens i en av de planlagte «Avengers»-oppfølgerne.

I flere av tegneseriene filmuniverset baserer seg på, samarbeider Blade med nettopp Avengers og paraplyorganisasjonen S.H.I.E.L.D.

- Det finnes alltid en mulighet. Det er opp til Marvel, de bestemmer flyten framover. Samtalene har vært lovende. De ser verdien i det, og vi ser verdien i det, sier Snipes selv, og forsikrer at han fremdeles er i god nok form til å innta rollen som Blade igjen.

- Spennende Snipes tror selv det hadde vært «spennende» å se Blade i samspill med de andre superheltene i Avengers, som Iron Man, Captain America og Black Widow.

- Det hadde vært interessant å se hvor han blit plassert og hvor han kan passe inn. Han må bite noen, men jeg vet ikke helt hvem det skulle vært, sier Snipes i intervjuet.

Den neste Avengers-filmen er planlagt til 2018, og blir den tredje i rekken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram