Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Westerdals har inngått forlik med staten og betaler tilbake statsstøtte på 42 millioner kroner

- Nå ser vi fremover, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

ROSER LEDELSEN: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) roser den nye ledelsen ved Westerdals for å være konstruktive i arbeidet med å rydde opp i gamle forhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ROSER LEDELSEN: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) roser den nye ledelsen ved Westerdals for å være konstruktive i arbeidet med å rydde opp i gamle forhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Westerdals høyskole har inngått forlik med Kunnskapsdepartementet og betaler tilbake statsstøtte på 42 millioner kroner.

  • Les Dagbladets tidligere saker om økonomibråket på Westerdals her.

Departementet har tidligere fremmet krav på til sammen 84 millioner kroner fra Westerdals Høyskole – Oslo School of Arts, Communication and Technology AS (WOACT).

- Bakgrunnen for kravet er at departementet mener at forløperne til WOACT har fått statstilskudd til utdanninger som ikke har vært godkjent, og at staten har lidt tap ved uberettiget tildelt utdanningsstøtte, opplyser departementet i en pressemelding.

Kravene har vært bestridt av skolen, men den har likevel valgt å inngå forlik.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) roser skolen for å være konstruktive i arbeidet med å rydde opp i gamle forhold.

- Forholdene ligger tilbake i tid, og jeg mener WOACT på en konstruktiv måte har vist vilje til å rydde opp i tidligere forhold. Det har vært uenighet om kravene KD har fremsatt, og et forlik er den beste løsningen for begge parter. Nå ser vi fremover, sier statsråden.

Siden saken ble rullet opp av Dagens Næringsliv høsten 2015, har skolen skiftet eier og er i dag styrt av Høyskolen Kristiana.

Administrerende direktør Solfrid Lind sier forliket vil føre til ro og at man kan legge sakene bak seg. Nå kan arbeidet med å slå de to høyskolene sammen starte.

(NTB)

Hele Norges coronakart