Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Westerdals tilbyr å tilbakebetale skolepenger

Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært mye drama rundt den private høgskolen Westerdals etter at det ble avslørt at skolen tok for mye betalt av studentene sine i ti år.

Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye.

Alle som studerte ved skolen fra høsten 2003 til våren 2012 får tilbud om mellom 40.000 og 62.000 kroner — også de som ikke har fremmet krav gjennom advokater.

- Dette er i tråd med vårt opprinnelige ønske om direkte dialog med studentene og en løsning uten å gå inn i en langvarig juridisk prosess, sier rektor Tine Widerøe ved Westerdals ACT.

Skolen presiserer at de som takker ja til tilbudet, fraskriver seg retten til å fremme nye krav mot skolen. De understreker også at forlikstilbudet ikke er en anerkjennelse av at studentene har et juridisk krav om å få penger tilbake.

Rundt 1.000 studenter har tidligere fremmet krav om å få 83 millioner kroner tilbakebetalt.

Også Kunnskapsdepartementet har fremmet krav mot skolen etter at Dagens Næringsliv avslørte at forløperen Westerdals School of Communications (WsoC) oppga uriktig informasjon til myndighetene og mottok uberettiget statsstøtte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart