USLÅELIG TEAM: Fra venstre navajo-indianeren Tiger Jack, Tex Willer, Kit Carson og Tex' sønn Kit Willer. De har kjempet for det godes sak i det ville vesten siden 1948. Som mange andre western-tegneserien er også denne lagd i spaghetti-landet Italia.
USLÅELIG TEAM: Fra venstre navajo-indianeren Tiger Jack, Tex Willer, Kit Carson og Tex' sønn Kit Willer. De har kjempet for det godes sak i det ville vesten siden 1948. Som mange andre western-tegneserien er også denne lagd i spaghetti-landet Italia.Vis mer

Western-helten som ruler i Norge, Finland og Brasil

Wandrups utvalgte: Tex Willer holder stillingen med 25 utgivelser i året.

BOK: Etter min erfaring fins bare én helt som konsekvent går med gul skjorte, blå bukser og svart, i blant rødt, skjerf i halsen. Hvis vi ikke regner med den parodiske serien Lucky Luke, selvsagt.

Hans navn er Tex Willer, og han er den som for tida tilfredsstiller de nordmenn som til enhver tid elsker å lese om det ville vesten. Sannsynligvis mange av de samme som for tida følger med på den kronologiske nyutgivelsen av Morgan Kane eller reagerer med ryggmarksrefleks når et nytt nummer av Davy og Miki (nyutgivelsen av Præriebladet og Vill Vest) dukker opp i butikken.

Nylig kom bok nummer to med en avsluttet historie i farger om Tex Willer. Willer er skapt i Italia og er altså en av mange forløpere for spaghettiwestern-bølgen. I alt har minst 11 forfattere og 39 tegnere vært i sving med Willer siden Aurelio Gallepini tegnet den første stripen til en historie av Gian Luigi Bonelli i 1948 - et år etter at Lucky Luke entret arenaen.

Bonellis sønn, Sergio, forteller fargerikt om seriens historikk i et nytt nummer av «Tex - Tex Willer kronologisk i farger», en 300 siders actionfylt bok der du kan stifte bekjentskap med gründerne.

For vill vest-fans er Tex Willer et flott bekjentskap, der han tråler prærien sammen med Kit Carson og en rekke tilbakevendende både venner og fiender.

Som alle gode seriehelter har han en personlig historie. Hans forhold både til indianer og hvit er kompekst nok til å være interessant langt utover de vanlige klisjeene.

Brasil, Finland og Norge er de landene som har tettest forhold til Tex Willer. I disse tre landene er heftene kommet kontinuerlig siden 1971.

I Norge kan du lese om ham i det månedlige serieheftet, samt i tre andre formater, i alt 25 utgaver i 2015.

Willer holder fortet, for å si det slik.