Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Westworld»

«Westworld»-filmsett gikk opp i flammer

Skogbrann i California har brent ned deler av Paramount Ranch hvor den populære serien blir spilt inn.

BRANN: På fredag tok brannen i California med seg deler av den historiske Paramount Ranch, som har vært spillested for mange filmer og tv-serier siden 1927. Det melder Variety Magazine. Blant annet har HBO-serien «Westworld» brukt ranchen til å spille inn flere av sine ikoniske scener. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden torsdag har tre separate skogbranner herjet i California. Den nest største, «Woolsey-brannen», har hittil ødelagt nesten 215 mil av det amerikanske landskap, og over 100 000 mennesker har blitt evakuert, skriver CNN.

På fredag tok brannen med seg deler av den historiske Paramount Ranch, som har vært spillested for mange filmer og tv-serier siden 1927. Det melder Variety Magazine. Blant annet har HBO-serien «Westworld» brukt ranchen til å spille inn flere av sine ikoniske scener.

-Ikke under produksjon

Ødeleggelsen ble først omtalt i en melding fra Santa Monicas nasjonale rekreasjonsområde sin Twitter-konto:

«Vi beklager å måtte meddele nyheten om at «Woolsey-brannen» har brent ned Vest-byen i Paramount Ranch i Agoura. Vi har ikke detaljer eller bilder, men vi forstår det sånn at bygningen har brent. Dette området er en aktiv del av hendelsen og vi får ikke tilgang til den.»

Ranchen har de siste årene blitt brukt til å spille inn hovedgate-scenene i «Westworlds» fiksjonale by, «Sweetwater». Den mye brukte kirken i serien befinner seg også på Ranchen, skriver Hollywood Reporter.

HBO var raskt ute med en pressemelding som kommenterte saken:

«Paramount Ranch var en av innspillingsstedene brukt under sesong en og to av Westworld, i tillegg til primærsettet på Melody Ranch i Santa Clarica. Westworld er for øyeblikket ikke under produksjon, og ettersom området er blitt evakuert vet vi ennå ikke hvor store skadene er. Viktigst av alt, våre tanker går til alle som har blitt påvirket av disse fryktelige brannene.»

En talsperson fra HBO bekrefter til nettsida The Wrap at ingen av skuespillerne eller arbeiderne var til stede på Paramount Ranch under brannen.

KIRKEN STÅR: Bak restene av Vest-byen i Paramount Ranch kan man se at kirken fra «Westworld» forsatt står. Foto: Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix
KIRKEN STÅR: Bak restene av Vest-byen i Paramount Ranch kan man se at kirken fra «Westworld» forsatt står. Foto: Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix Vis mer

Kulturarv

Filmselskapet Paramount Pictures kjøpte eiendommen i 1927, og i 1950 bygde de Vest-byen hvor mange kjente filmer og serier har blitt spilt inn. Blant disse er filmene «American Sniper» og «The Lake House», og fra 1992 til 1997 ble den populære serien «Dr. Quinn, Medicine Woman» filmet der.

I 1980 ble ranchen en del av den nasjonale park tjenesten, men fortsatte å fungere som innspillingssted. Utenom produksjoner er ranchen åpen for offentligheten.

Journalist i nyhetskanalen KCBS, John Schreiber, la ut en rekke bilder av ødeleggelsen på Twitter, med teksten:

«Trist for fans av «Westworld» og serier som «Dr. Quinn, Medicine Woman». Paramount Ranchs Vest-by-filmsett har brent til grunne under «Woolsey-brannen».»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!