KOMMER SNART: Sesong 2 av «Westworld» har premiere på HBO 23. april. Video: HBO Vis mer Vis mer

«Westworld» - sesong 2

«Westworld»: HBO med nytt «påskeegg» til fansen i rykende fersk trailer

Skjulte enda en «Westworld»-video bak hemmelig kode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er litt under en måned til premieren av andre sesong av den kritikerroste HBO-serien «Westworld». Første sesong av serien kom i 2016, og ble en enorm seersuksess.

For dem som venter på mer «violent delights» fra den futuristiske temaparken der tenkende menneskeroboter tilfredsstiller menneskets mørkeste behov, har nedtellingen til sesong to nå begynt.

Denne uka slapp HBO en ny trailer som viser helt ferske scener fra «Westworld» og selskapet Delos' verden.

Til de aller mest dedikerte av «Westworld»-fansen, inneholder traileren også et «påskeegg» som tar med deg videre inn i labyrinten.

Se traileren øverst i saken!

«ShogunWorld»

Den aller første traileren til sesong to av storserien ble sluppet under Super Bowl-finalen i februar i år.

Den gang tok det ikke lang tid før oppmerksomme fans hadde saumfart videoklippet og funnet en skjult binær kode som angivelig ledet til nettsida Delos Destinations, en del av et promostunt for «Westworld».

På denne «nettsida» kommer det blant annet fram at det eksisterer hele fem andre temaparker, i tillegg til Westworld. Den første sesongen av Westworld utspant seg bare i den westernbaserte temaparken.

Hittil har fansen spekulert i hvorvidt én eller flere av disse parkene kommer til å utgjøre en del av handlingen i den nye sesongen, og i så fall - hvilken.

I den nye traileren får vi bekreftet at minst én av dem kommer til å være med, og at det dreier seg om en park med asiatisk tema - nemlig «ShogunWorld».

Skjult trailer

Akkurat som i forrige trailer, kunne man også denne gangen finne en skjult beskjed gjemt inne i selve videofila.

<strong>KODE:</strong> Denne koden leder videre til en reklamefilm for selskapet Delos', som igjen leder videre til ... Foto: Skjermdump / HBO
KODE: Denne koden leder videre til en reklamefilm for selskapet Delos', som igjen leder videre til ... Foto: Skjermdump / HBO Vis mer

Denne gangen peker koden mot ei nettside der man finner en reklamefilm for selskapet Delos, som driver temaparken i Westworld.

Her får vi i noen sekunder se blide og tilsynelatende lykkelige mennesker i det som antakeligvis er «verden utenfor», før reklamen blir forstyrret av små glimt av blodige bilder fra temaparken.

Det er de aller siste sekundene som har fanget «Westworld»-fansens oppmerksomhet. For mens bildene fra temaparken svinner bort, dukker det opp en kryptisk tekst over skjermen: «Logged: xomegach. Stand by for directives».

Nå har noen brukere på Reddit funnet ut at «xomegach» er et passord vil ta deg inn på Delos' nettsider med begrenset adgang, for dem som altså måtte ønske å gå enda dypere inn i westworldmaterien før sesongpremieren.

Premiere i april

«Westworld» er basert på sci-fi-filmen med samme navn fra 1973. I serien spiller blant annet stjerner som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood og norske Ingrid Bolsø Berdal. ​

Handlingen er satt til en gigantisk, teknologisk avansert fornøyelsespark med western-tema, hvor gjestene betaler i dyre dommer for å leve ut både eventyrlyst og sine mørkeste fantasier, noe som hittil har gått hardt utover temaparkens beboere, de svært naturtro robotene.

Serien utforsker tematikk som kunstig intelligens og bevissthet, samt «framtidas synder», som det heter i beskrivelsen.

Gjennom flere lag med handling og kompliserte parallellhistorier tok nyskapende «Westworld» verden med storm. Serien er en av HBOs mest sette med et snitttseertall på 12 millioner, ifølge Deadline. ​

«Westworld» sesong to har premiere på HBO Nordic den 23. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer