FØRSTE SESONG: Da første sesong av HBOs storsatning «Westworld» kom i oktober 2016, ble serien raskt en stor suksess. Serien har Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins, Ed Harris og Evan Rachel Wood i sentrale roller. Video: HBO Vis mer

«Westworld» sesong 2

«Westworld»-skaperen pirrer fansen med mystisk melding. Dette vet vi om den nye sesongen

SPOILERVARSEL! Her fortelles det om sentrale handlingspoeng fra første sesong av «Westworld».

(Dagbladet): Millioner av tv-tittere verden over venter på en ny sesong av en av fjorårets mest kritikerhyllede tv-serier, «Westworld».

Inntil videre holder skaperne, ekteparet Jonathan Nolan og Lisa Joy, kortene tett til brystet, samtidig som tilhengerne fortsatt diskuterer alle lagene med handling i den genierklærte serien. Nå har imidlertid Nolan lastet opp et bilde som igjen får fanteoriene til å løpe løpsk.

Fikk svar på tiltale

På det populære nettforumet Reddit spurte for få dager siden en bruker om ikke «folk kan slutte å poste bilder av evigvarende labyrinter», med en klar referanse til skuespiller Ed Harris' karakter, Man in black, sin hensynsløse jakt på den mystiske «labyrinten» i sesong 1.

Jonathan Nolan svarte overraskende på innlegget. Han skrev et kort «nei», og lastet samtidig opp et kryptisk bilde av manuset til episode én av «Westworld»s andre sesong.

Bildet avslører bare delvis tittelen på første episode av sesong to, fordi Nolan har plassert en velplassert lekelabyrint over siste del av navnet.

- Et nytt folk

Episodenavnet «Journey into n..» er alt Nolan avslører. Noe som gjør at fansen nå spekulerer i om episoden heter «Journey into night», en referanse til seriens hovedperson Ford (spilt av Anthony Hopkins) sin «siste narrativ» som bærer samme navn.

- Den starter med skapelsen av et nytt folk, valgene de må ta og menneskene de bestemmer seg for å bli, sier Ford om handlingsnarrativet han har utviklet, i all hemmelighet ment for å frigjøre parkens slaveroboter.

Og «Westworld» sesong 1 avsluttes nettopp med at de undertrykte og mishandlede robotene tar over temaparken, og dreper gjester og investorer for fote, idet de bevisstgjøres på sin egen miserable eksistens og undertrykte frie vilje.

MESTERHJERNE: Anthony Hopkins som Ford. Foto: HBO
MESTERHJERNE: Anthony Hopkins som Ford. Foto: HBO Vis mer

Dette vet vi om sesong 2:

Andresesongen kommer en gang i løpet av 2018, og får i likhet med den første ti episoder. Opptakene sies å begynne i løpet av andre halvdel av 2017. Skuespiller Ed Harris returnerer i sesong 2, og har hintet til at startskuddet for innspillingen er så tidlig som i juni og juli i år, ifølge Digital Spy.

Spekulasjonene fra fansen rundt neste sesong har vært så massiv at serieskaperne har sett seg nødt til å skrive om handlingen, nettopp fordi enkelte smartinger på Reddit har gjettet riktig, og dermed avslørt sentrale manustvister.

I siste episode fikk vi se robotenes opprør ledet av Dolores (Evan Rachel Wood), og det er duket for den spennende fortsettelsen. Robotenes «sikring» er nå overvunnet, og de står fritt til å skade mennesker, noe de var forhindret i å gjøre fra start.

- Defineres av kaos

Spørsmål som henger ubesvarte i luften er blant annet om noen av robotene forlater parken, eller om de tar den over? Får man se mer av den japanske samuraiparken som det ble hintet til? Er Ford virkelig død?

WESTWORLD: Ingrid Bolsø Berdal er med i episode fire av Westworld som går på HBO Nordic. Video: HBO Vis mer

Om sesong to forteller serieskaper Nolan følgende til The Hollywood Reporter:

- Vi kan ikke utelukke noe, heller ikke at Anthony Hopkins returnerer, sier Nolan som også bekrefter at det blir japanske riddere i neste sesong.

- Jeg har øvd med samuraisverdet mitt, forteller serieskaperen hemmelighetsfullt.

- Den første sesongen var definert av kontroll. Den andre sesongen defineres av kaos, som er en del av det Ford har planlagt hele veien, sier Nolan, som også forteller at man får et større innblikk i hvordan robotene er skapt.

Lisa Joy har fortalt at minst en av robotene kan forventes å forlate Westworld, og muligens ta seg til andre parker. Bordellmammaen Maeve forlot nesten parken i forrige sesong, men fikk kalde føtter.

- Jeg ser for meg at minst en av dem til slutt får et større blikk på verden. Hvem og når er jeg ikke sikker på, har Joy uttalt.


Hvem returnerer?

FORELSKET SEG: Dolores og William (Evan Rachel Wood og Jimmi Simpson). Foto: HBO
FORELSKET SEG: Dolores og William (Evan Rachel Wood og Jimmi Simpson). Foto: HBO Vis mer

I originalfilmen fra 1973 får man se flere andre verdener, i tillegg til westernparken. Blant annet en middelalderpark og en park basert på romerriket, men de kommer ikke i sesong to, ifølge Digital Spy.

Hvilke karakterer som returnerer er ikke offisielt bekreftet, men foruten Dolores (Evan Rachel Wood) og Man in black (Ed Harris), er Teddy (James Marsden), Maeve (Thandie Newton) og antagligvis Bernard (Jeffrey Wright) alle forventet i den nye sesongen.

Vi må heller ikke glemme at Armistice, spilt av nordmannen Ingrid Bolsø Berdal, kan returnere etter den blodige avslutningsscenen i siste episode. Da Dagbladet intervjuet henne i desember var hun imidlertid usikker på om hun karakteren vendte tilbake.

Seer-suksess

«Westworld» gikk sin seiersgang høsten 2016, og er en dystopisk framtidsserie basert på filmen med samme navn fra 1973.

Handlingen er satt til en gigantisk, teknologisk avansert fornøyelsespark med western-tema, hvor gjestene betaler i dyre dommer for å leve ut både eventyrlyst og sine mørkeste fantasier, noe som går hardt utover temaparkens beboere, de svært naturtro robotene.

Serien utforsker tematikk som kunstig intelligens og bevissthet, samt «framtidas synder», som det heter i beskrivelsen.

Gjennom flere lag med handling og kompliserte parallellhistorier tok nyskapende «Westworld» verden med storm. Serien er en av HBOs mest sette med et snitttseertall på 12 millioner, ifølge Deadline.